Emelőberebdezések ipari felhasználásra

A modern emelőberendezések “történelme” egészen a 6. századig nyúlik vissza. Ekkor a leleményes görögök templomaik építéséhez már csigasorral és kötéldobbal rendelkező szerkezeteket használtak.

Az azóta eltelt másfél évezredben az emelőberendezések elképesztő mértékű technológiai fejlődésen mentek keresztül, jócskán hozzájárulva ezzel a legtöbb iparág versenyképességének növeléséhez, s olykor kialakulásához is.

Mostani írásunkban 5 olyan univerzális emelőszerkezetet mutatunk be, amelyek jelentősen megkönnyíthetik a termelőegységek vagy karbantartó műhelyek mindennapi életét, növelhetik a hatékonyságot és viszonylag egyszerűen beilleszthetők a már meglévő munkafolyamatokba.

Yale Ergo 360, karos-láncos emelő

Kézi erővel működő szállítható emelőberendezés, amivel kiviteltől függően akár 750-6000 kg közötti teher is biztonságosan mozgatható. Praktikus- és ergonomikus felépítése miatt az egyik legkedveltebb karos-láncos emelő.

Speciális kialakításának köszönhetően állítható rajta a kézpozíció is, ami különösen alkalmassá teszi a használatát nehezen elérhető helyeken vagy a balkezes dolgozók számára. További előnye, hogy az emelés mellett számos univerzális felhasználást is lehetővé tesz és jól kombinálható más emelőszerkezetekkel.

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=TJ5IAkiCB2o

Villás kézi raklapemelő

Villás kézi raklapemelő

1000 kg teherbírású, manuális működésű raklapemelő, kifejezetten raklapos áruk mozgatásához. Típustól függően akár három méter magasra is fel lehet vele emelni a kívánt árut. Hidraulikus emeléssel működik, ami a vonórúddal és egy lábpedállal szabályozható. Kifejezetten ipari célra kifejlesztett, strapabíró és ellenálló szerkezet, ami a tartós poliuretán görgőknek köszönhetően könnyű mozgatást és egyszerű manőverezést tesz lehetővé bel- és kültéren is.

DEMAG WSK oszlopra és falra szerelhető daruk

Megbízható, könnyen telepíthető műhelydaruk 125-1000 kg tömegű munkadarabok szállítására vagy áthelyezésére. A daruk karja típustól függően 3-4 méter között mozog. Fali kivitelben és oszlopra szerelhető változatban is elérhető, ami rendkívül praktikus és rugalmas felhasználást tesz lehetővé.

Német minőség, a világ egyik vezető gyártójától, aki 1819 óta készít emelőberendezéseket.

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=M0osIDG9yFU

Ellensúlyos mobildaru

Ellensúlyos daru

Kerekeken guruló, könnyen mozgatható ellensúlyos daru, 1000 kg-os maximális teherbírással. Kiválóan alkalmazható gépjárművek ki- és berakodásához, valamint a termelőegységeken belül elhelyezett gépek nehéz elemeinek karbantartásához vagy esetleges cseréjéhez.

Stabilitásáról egyszerűen feltölthető és leengedhető víztartálya gondoskodik, ami jelentősen megkönnyíti a daru mozgatását.

Akár egy személy is képes biztonságosan kezelni, ami nagyfokú hatékonyságot eredményezhet.

VETTER Profi Ergoline csúszódaru

Könnyűszerkezetes, mégis rendkívül stabil csúszódaru, 1000 kg-os maximális teherbírással. A daru szerkezete és a csúszófelülete is kiváló minőségű alumíniumból készült, ami gyors- és könnyű telepítést vagy áthelyezést tesz lehetővé az aktuális munkafolyamatoktól függően.

Portálszélessége 8 méter, hossza pedig moduláris felépítése miatt egyénileg választható (8 méterenként). További előnye, hogy magassága is könnyen állítható.

https://www.youtube.com/watch?v=mk–9iKcrCQ&list=PL2FCB22474B89CBF9&index=2

Habár a különböző emelőberendezések óriási segítséget jelentenek a munkafolyamatok során, ne felejtse el, hogy egyúttal többlet kockázatot is magukban hordoznak. Azt javasoljuk, hogy üzemeltetésük során fektessen kiemelet figyelmet a releváns munkavédelmi eszközök használatára.

Ügyeljen továbbá arra is, hogy az emelőszerkezeteket kizárólag képzett, a feladatra kijelölt dolgozók használják.

Megosztás
Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

HAHN+KOLB ludwigsburgi központ