villáskulcs

Többször foglalkoztunk már blogbejegyzéseinkben a legmodernebb és legújabb ipari trendekkel, eljárásokkal vagy technológiai újdonságokkal. Bemutattuk többek között:

A hatékony gyártás és karbantartás viszont gyakran nem a high-tech megoldásokon, hanem a legegyszerűbb szerszámokon múlik. Nézzük meg hát ezeket is közelebbről!

Egy egyszerű, de annál fontosabb szerszám

Jó példát jelentenek a villás vagy csillagkulcs-készletek, amelyeknek bárhol, bármikor, még a legzordabb körülmények között is rendelkezésre kell állniuk a megfelelő minőségben és mennyiségben.

Mai összefoglalónkban ezért egy kiváló ár/érték arányú kulcskészlet-családra szeretnénk felhívni a figyelmét, ami minden tekintetben megoldást nyújt a villás és csillagkulcsokkal kapcsolatos korábbi kihívásokra.

ATORN: egy kulcskészlet mind felett!

Teljesen új fejlesztésű, különleges felületű króm-vanádium acélból készült kulcskészlettel rukkolt elő az ATORN, ami maximális ellenállást képes mutatni a kontakterózióval szemben és számos további előnyt is kínál a munkavégzés során.

Az új kulcskészlet-család 5 legfontosabb előnyei:

  1. 15-ször nagyobb korrózióvédelem: Különleges bevonatának köszönhetően az ATORN kulcskészlet-család tizenötször nagyobb korrózióvédelemmel rendelkezik a hőmérséklettel, útszóró sóval és egyéb extrém környezeti hatásokkal szemben, mint a hagyományos szerszámok.
  2. Akár 720 óra korrózióállóság: Az új kulcskészlet-család már a gyakorlatban is bizonyított, a DIN EN ISO 9227 szerint elvégzett sópermet-teszt alapján ugyanis akár korróziintenzív környezetben is többszáz órán keresztül képes ellenállni az korróziónak.
  3. Környezetbarát megoldás: Az ATORN által kifejlesztett új bevonat ökolábnyoma minimális, hiszen teljesen króm (VI) mentes.
  4. Tartós szerszám, ipari megoldásokra: A kulcskészlet-családot kifejezetten az ipari felhasználók számára fejlesztették ki, a felhasználók korábbi visszajelzései alapján. Tartós, folyamatos, ipari felhasználásra, ezért a szerszám süllyesztékében kovácsolt és edzett.
  5. Többféle kivitelben és méretben elérhető: Az új kulcskészlet-család kettősvillás, csillagvillás és kettőscsillag kivitelben is elérhető a HAHN+KOLB kínálatában, 5,5-46-os méretekig, készlettípustól függően.

Még 2 tipp a fontos vállalati értékek megőrzésére

  1. A megfelelő ár/érték arányú szerszámok beszerzése mellett azt javasoljuk, fordítson időt a szerszámok állagának megóvására is, amely kapcsán érdemes a közkedvelt lean-szemléletet is segítségül hívnia.
  2. Végül, de nem utolsósorban gondoljon arra, hogy a gyártó- és karbantartó üzemek legfontosabb értéke az emberi élet. Olvassa el 33 pontos munkavédelmi listánkat és ellenőrizze, vajon mindent elkövetett-e a munkabalesetek minimalizálásának érdekében.
Megosztás
Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

munkavédelem