Az elmúlt években szemléletváltozást figyelhettünk meg  a hazai iparvállalatoknál a munkavédelmi ruházatok beszerzésében.

A balesetvédelmi- és jogi szempontokon túl ugyanis egyre többször játszik szerepet a munkavédelmi eszközök kiválasztásánál a hatékonyság és az ár/érték arány. Íme 3 példa a gyakorlatból:

  1. tevékenységre, vállalatra vagy dolgozókra optimalizált egyedi munkaruházatok beszerzése, amelyek jobban megérik, mint azt a legtöbb vezető elsőre gondolná,
  2. ergonomikus munkavédelmi felszerelések kiválasztása a munkavállalók egészségének megőrzéséért és a hatékonyabb termelésért,
  3. technológiaspecifikus védőfelszerelések használata, az adott iparágnak megfelelően.

A világ egyik legjobb munkavédelmi cipője

Mai írásunkban a világ egyik leginnovatívabb munkavédelmi cipőmárkáját mutatjuk be. A dél-olaszországi BASE által készített lábbeliket, melyek a számtalan egyedi megoldásnak és innovációnak köszönhetően világszerte elismerést vívtak ki.

10 BASE innováció, amit érdemes megismernie

A BASE lábbelik mellett számtalan érvet lehet felsorolni. Biztonságosak, ergonomikusak, kényelmesek és feltűnően jól néznek ki. Ami viszont igazán izgalmassá teszi ezeket a munkavédelmi cipőket, azok a saját fejlesztések. Íme a 10 legérdekesebb szabadalom, amit csak egy BASE lábbeliben találhat meg:

  • tpu-Skin: A Base Protection által szabadalmaztatott technológia, ami minimalizálja a talpak vastagságát és keménységét, miközben optimálissá teszi a munkavédelmi cipők biztonságát.
  • LifePlus: Kifejezetten víz alapú folyadékokhoz készített fejlesztés. Maximalizálja a lábbeli tapadását, minimalizálja az elcsúszás veszélyét és tartóssá teszi a cipőt a nedves környezeti behatásokkal szemben.
  • 4×4: Egyedi talpgyártási technológia, aminek köszönhetően a talp kisebb sűrűségű, könnyebb, de mégis ellenálló lesz.
  • Sticking: Prémium minőségű és teljesítményű extra talp, aminek akkor is magas a csúszási ellenállása, ha meghajlik a munkavédelmi cipő.
  • i-daptive: a körülményekhez rugalmasan alkalmazkodó lábbeli technológia a kompromisszummentes és biztonságos munkavégzésért.

Tekintse meg a BASE bemutatkozó filmjét az i-daptive technológiáról, magyar felirattal:

  • Dry’n Air: Talpba beépíthető BASE szabadalom, ami garantálja a hatékony légáramlást és a szellőzést a cipőben.
  • SmellStop: A speciális szagsemlegesítő bélés segítségével megakadályozható viselés közben a kellemetlen szagokért felelős vírusok és gombák szaporodása. A kényelmi szempontokon túl tehát a higiénia és az egészség megőrzését is elősegítik.
  • SlimCap: Egyedi kialakítású fém lábujjvédő a cipő orrában, ami 6,5 mm vastagságban is képes hatékony védelmet biztosítani. Nem mágneses, ráadásul hőszigetelt is, ami kellemesebbé teszi a téli munkavégzést.
  • SpaceCap: A BASE lábbelik másik lábujjvédő technológiája, ami rugalmasabb és könnyebb megoldást kínál a fém verziónál. Szintén hőszigetelt.
  • H2st0p: Gyakorlatilag teljes vízállóságot biztosító szabadalom, aminek köszönhetően a munkavédelmi lábbeli még extra nedves környezetben sem ázik be, miközben ergonomikus és hatékony munkavégzést biztosít viselőjének.

Ajánljuk figyelmébe 33 pontos munkavédelmi csekklistánkat is, amellyel sikeresen veheti fel a harcot a munkavédelmi balesetekkel szemben.

base cipők

Még több érdekes információt szeretne a témában? Látogasson el szakmai blogunkra, ahol számos hasznos cikk vár Önre a  munkavédelemmel kapcsolatban.

A BASE katalógus online is az Ön rendelkezésére áll a www. hahn-kolb.hu weboldalán. Kattintson a képre a letöltésért! Mintáért és ajánlatért lépjen kapcsolatba központi elérhetőségeink egyikén, vagy  hívja műszaki tanácsadó kollégánkat, aki készséggel áll rendelkezésre.

Kapcsolat:

HAHN+KOLB Hungária Kft. / www.hahn-kolb.hu /+36 1 371 2900 / marketing@hahn-kolb.hu

 

Megosztás
Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

tagarnoesd protection