Egy új üzem, termelési egység vagy karbantartó részleg megnyitása mindig izgalmas, szakmai kihívásokkal teli, ám ugyanakkor stresszes időszakot is jelent a projektben résztvevők számára. Gyakori hiba, hogy a „Big Picture” elvonja a figyelmet az apró részletekről, amelyek viszont elengedhetetlenek a sikeres megvalósításhoz.

8 hasznos eszköz az új részlegbe

Mostani cikkünkben olyan praktikus ötleteket szeretnénk a figyelmébe ajánlani, melyek első ránézésre talán apróságnak tűnnek egy új üzem tervezése, építése mellett, ám hosszútávon rendkívül hasznos befektetésnek bizonyulhatnak.

       1. Eszközkiadó automaták

2019-es év eleje óta exponenciális növekedést mutat hazánkban is a különböző eszközkiadó automaták használata. Nincs ebben semmi meglepő, hiszen az automaták több ember munkáját is kiválthatják és alkalmazásukkal akár 20 százalékos költségcsökkentés is elérhető az anyagokon.

Az eszközkiadó automaták többféle területet is képesek eredményesen támogatni, legyen szó a munkavédelmi eszközök és forgácsolószerszámok 24 órás kiadásáról, vagy éppen a Covid-19 elleni védekezésről.

        2. Intelligens robotporszívó

A modern, új generációs intelligens robotporszívók már nemcsak az otthonunkban, hanem az iparban is hathatós segítséget nyújtanak. Strapabíróak, csupán néhány kiló súlyúak, kis helyen elférnek, és akár több száz négyzetméter ipari terület rendszeres és alapos tisztítását is képesek elvégezni. Forgó ipari keféik a sarkokat is alaposan kitisztítják.

Ultrahangos szenzorral érzékelik az akadályokat, a tisztítandó területet pedig praktikusan, szalaggal lehet számukra kijelölni. Időzíthetőek, ami rugalmas időbeosztást tesz lehetővé.

        3. Páternoszter rendszerek

Az eszközkiadó automaták mellett egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az ipari páternoszter rendszerek is, amelyekkel akár 10-30 százalékos költségcsökkentés is elérhető.

Rendkívül helytakarékosak, időt takarítanak meg, és személyzet nélkül működtethetőek. Többféle jogosultság állítható be hozzájuk, így minden dolgozó csak a számára releváns szerszámokhoz és alapanyagokhoz férhet hozzá.

További előnyük, hogy igény esetén akár konszignációs raktárként is üzemelhetnek.

        4. Lábzsákadagoló automaták

A gyors és higiénikus megoldást nyújtó lábzsákadagoló automaták nemcsak időt, hanem pénzt is takarítanak meg a vállalatoknak.

A lábzsákok felvételét pár másodperc alatt elvégzi, így megszűnhet az öltőzökben és bejáratoknál korábban tapasztalható torlódás vagy felesleges, több perces pletykálás.

        5. Emelőberendezések

A praktikus mobil emelőberendezések elődei már az ókorban is rendkívül sikeresek voltak. Beszerzésük apróbb, ám annál jelentősebb döntés lehet, hiszen a megfelelő emelőberendezés rengeteg időt spórolhat az iparvállalatoknak, legyen szó karos-láncos emelőről, villás kéziemelőről vagy akár csúszó- és mobildarukról.

        6. Szerszámos kocsi

Napjaink egyik legértékesebb erőforrásává maga az emberi munka vált, aminek mértékét ésszerű határokon belül a lehető legjobban minimalizálni kell a sikerhez.

Éppen ezért lehet kiváló választás a karbantartó részleg számára egy könnyen mobilizálható szerszámos kocsi, ami bármikor bárhol bevethető, és segítségével akár egy szakember munkája is kiváltható.

        7. Egyedi munkaruházat

Számos érv szól amellett, hogy munkatársait egyedi munkaruházattal lássa el akár a gyártóüzemekben vagy karbantartó egységekben is. Egyedi, ergonomikus munkaruházattal kényelmesebbé, gyorsabbá és biztonságosabbá teheti a termelést, ráadásul mind a belső PR-t (elköteleződés, employer branding), mind külső PR-t kiválóan támogathatja e kezdeményezés.

        8. Munkaszőnyegek többféle felhasználásra

Egyre több beszerző és döntéshozó ismeri fel a munkaszőnyegekben rejlő lehetőségeket. A munkaszőnyegek alkalmazásával ugyanis csökkenthető a munkabalesetek száma, elkerülhetőek a hosszútávú egészségügyi kockázatok és maximalizálható a termelés üteme is.

Számos speciális feladatot is képesek támogatni, az ESD védelem biztosításától kezdve a tűzvédelmen át, egészen a PR célokig.

Még 2 tipp az új üzemhez!

A fenti 8 eszközön túl létezik számos örök érvényű tipp is, ami hasznos lehet egy új részleg kialakításánál. Saját- és partnereink tapasztalatára alapozva ezért most két csekklistát is szeretnénk a figyelmébe ajánlani.

  1. Olvassa el ingyenesen elérhető, 33 pontos munkavédelmi csekklistánkat és maximalizálja az új üzemben is a biztonságot.
  2. Ellenőrizze infografikánk segítségével a 25 legfontosabb munkavédelmi eszközt és előzze meg a jövőbeli munkabaleseteket.

Ha felkeltettük az érdeklődését vagy további kérdése lenne a fenti eszközökkel kapcsolatban, akkor keressen minket a marketing@hahn-kolb.hu e-mail címen vagy a +36 1 371 2900-es telefonszámon és örömmel segítünk Önnek megoldást találni a szakmai kihívására.

Megosztás
Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

HAHN+KOcelebi