cargo city
celebi
reptér
partner

Új blogsorozatunkban szeretnénk bemutatni olvasóinknak legsikeresebb projektjeinket, referenciáinkat, melyre a HAHN+KOLB Hungária Kft. és partnerünk, ez esetben a Celebi Grand Handling Hungary is közös sikerként tekint. 3 részre bontva tettük közzé az első beszámolót.

  1. Miért esett a választás a HAHN+KOLB-ra, hogyan kezdődött az együttműködés?
  2. A projekt alakulása, a szolgáltatások részletes ismertetése
  3. Előnyök, jövőbeli fejlesztések

Napi használati tapasztalatok

A Celebinél több mint egy éves használat után a tapasztalat azt mutatja, hogy a kollégák kezdetben az újdonság erejének engedve gyakrabban használták az automatákat. A normális üzem beállta után az látszik, hogy a várakozásnak megfelelően csökkent a felhasznált eszközök menynyisége, vagyis csökkentek a költségek. A dolgozók minőségi eszközökhöz jutottak, velük kényelmesebben végzik munkájukat. Noha a prémium eszközök drágábbak, bevezetésükkel mégis csökkentek a költségek. Ezek az eszközök lassabban használódnak el, vagyis hosszútávon kevesebb fogy belőlük, így összevetve kevesebbe kerülnek.

A munkavédelmi eszköz automata előnyei

A HAHN+KOLB automaták használatával a Celebi fejlesztette a munkavédelmi eszközök rendelkezésre állását, a dolgozóknak nem kell egy adminisztrátorra várni, hogy új eszközöket kapjanak. A kívánt eszközöket a felhasználási munkahelyhez közel, s nem az attól távolabb eső központi raktárban érhetik el, amely időmegtakarítást eredményez. Az alap munkavédelmi eszközök mellett prémium munkavédelmi eszközöket is igényelhetnek, korlátozással. Az eszközök fogyását szoftverrel tartják nyilván, így a helyszínen nem alakulhat ki készlethiány. Az automaták menedzselését külső szolgáltatásként a HAHN+KOLB munkatársai végzik, így a partnernek nem kell raktárkészletet tartania, csak a ténylegesen felhasznált eszközökért kell fizetnie. Az automaták bevezetése után egy teljes munkaidős kolléga kapacitásai szabadultak fel, így neki újabb feladatokat tudott adni a vállalat. A dolgozók elégedettebbek, hiszen minőségi eszközökhöz juthatnak hozzá, a nap bármely órájában, mellyel komfortosabban végezhetik munkájukat. A minőségi termékekből kevesebb fogy, ami újabb költségcsökkentési pontot jelent. A használt, veszélyes hulladéknak számító eszközök visszagyűjtése szervezetten történik, így a környezetet is megkíméli a vállalat.

Jövőbeni fejlesztési lehetőségek

A tesztüzem vonalkódos alkalmazással indult, minden alkalmazott azonosító száma alapján generált vonalkóddal lehetett az automatákból termékeket kivenni. A tesztelési időszak alatt egy új vállalatirányítási rendszert vezettek be a vállalatnál, így a cégnél hamarosan a vonalkódos azonosításról RFID alapú műanyag kártyákra térnek át. Az RFID-s azonosító kártyák kibocsátása után tervezik elindítani azt a korlátozást is, hogy csak az elhasználódott munkavédelmi eszköz leadása után jogosult a kolléga újabb kivételére. Ezzel egy helyre kerülnek a veszélyes hulladéknak számító, olajjal szennyezett munkavédelmi kesztyűk. A HAHN+KOLB védelmi munkaeszköz automatáinak sikeres budapesti telepítését Celebi csoportszinten is bemutatták, óriási visszhanggal. A bemutató hatására a cégcsoportnál fontolgatják a magyar megvalósítás nemzetközi kiterjesztését, így az automatákat a 10 ezer embert foglalkoztató multinacionális vállalat összes dolgozója használhatná.

„A kollégáink örülnek, hiszen a HAHN+KOLB automatáival sikerült fejlesztenünk a munkavédelmi eszközök rendelkezésre állását, a kollégák gond nélkül, időben hozzájuthatnak a szükséges védelmi eszközökhöz. Másik oldalról a prémium termékek bevezetésével minőségi és hosszabb ideig használható eszközökhöz jutnak a dolgozók, így kényelmesen és elégedettebben végezik munkájukat.”
Takács Péter, a Celebi minőségirányítási és munkabiztonsági vezetője

Tekintse meg összefoglaló videónkat és töltse le kapcsolódó kiadványunkat AUTOMATIZÁLÁS SZAKÉRTELEMMEL címmel!

Vissza a cikk elejére…

A teljes cikket elolvashatja és letöltheti Automatizálás Szakértelemmel című kiadványunkkal! Ha felkeltettük az érdeklődését a HAHN+KOLB single soursing, vagy eszközkiadó automaták témában, akkor olvasson tovább oldalunkon ezekben a témákban is, valamint böngésszen weboldalunkon és lépjen velünk kapcsolatban közvetlenül is. Elérhetőségek: marketing@hahn-kolb.hu, +36 1 371 2900, www.hahn-kolb.huHAHN+KOLB Let’s work together

Megosztás
Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

celebi