Előző rovatunkban a HAHHN+KOLB Partner Portré második cikkjeként a debreceni Arba Fémtech Kft.-t mutattuk be röviden. Nekünk jutott az a megtisztelő szerep, hogy elsőként tájékoztassunk arról hivatalosan is, hogy Új telephely létesítésébe kezd az Arba Fémtech KFt. A folytatásban a HAHN+KOLB-bal közös gyökerektől, közös munkáinkról valamint egy legújabb beszerzésről is beszámolunk.  Amennyiben több hasonló referenciatörténetet szeretne megismerni, tekintse meg a HAHN+KOLB magazin Referencia oldalát! A www.hahn-kolb.hu weboldalra látogatva a Bemutatkozás/Referencia menüpontban találja meg Partner Porté rovatunkat.

A debreceni csarnokba belépve, a sok lemez és rúdanyag közül kivillannak a HAHN+KOLB-kék (üzemkék) műhelybútorok, melyeket a laikus szemlélő, akár tavalyi beszerzésnek is gondolhat. Ezeket a szekrényeket, még az anyacég által szerezte be az „Arbafém”, 10 évvel ezelőtt. 

Hogy jön képbe a HAHN+KOLB?

Nem véletlen a jó viszony a HK-val, ugyanis az anyacégek egymás szomszédságában helyezkednek el, Ludwigsburgban, szinte néhány lépés távolságban. A B+T B&T Blechbearbeitung und Lasertechnik GmbH a BJM VerWaltungs cégcsoport tagja, mely több évtizedes partneri kapcsolatra tekint vissza a HAHN+KOLB-bal. A korábbi anyacég által, 10 évvel ezelőtt beszerzett szekrények minősége, tartóssága meggyőzte a jelenlegi vezetést is. A csarnokban található HK-kék bútorok szinte minden munkaállomáson megtalálhatók. Szabó Pál úgy emlékszik vissza az első magyarországi megkeresésre,  hogy éppen egy munkaszékre kért be ajánlatokat, amikor Fehér Lóránt műszaki tanácsadónktól kapott ajánlatot. A felkeresés kapcsán elkezdődött a személyes kapcsolat, amely mára rendszeres látogatást, tanácsadást és szinte baráti viszonyt jellemez. Mára már a legtöbb témakör nemcsak szóba jön, de Lóránt valós segítséget jelent, hiszen ha kell újdonságokkal, vagy műszaki megoldásokkal jelentkezik. Tavaly óta elkezdődtek a rendelések, melyekből a forgácsolószerszámok, és munkavédelmi termékek bizonyultak a legszükségesebbnek.

Bevált minőség

Amikor a sajátmárkás, ATORN termék összehasonlítására került sor egy korábbi már bevált termékkel, akkor a termelés azt a visszajelzést adta, hogy teljesen megfelel az ő elvárásaiknak.

Konkrétan emlékszem egy 6 mm-es ATORN menetfúróra, amellyel rozsdamentes anyagban több ezer furatot fúrt ki a kollégám, gond nélkül. Ez az az a minőség, amire szükségünk van, és ár-érték arányban is jól teljesít – idézte fel Pál az egyik jól kiválasztott szerszámot.

Szabó Pál, az Arba Fémtech Kft. ügyvezető igazgatója

ATORN szerszámoskocsi

A fix munkaállomások mellett felvetődött az igény egy szerszámoskocsi használatára. Mivel a munkaállomások nyitottak, egy olyan zárható kocsira volt szükség, amit egy fix, karbantartásokat végző kolléga tud használni, amit kulccsal zár, ha visszakerültek a helyükre a szerszámok. A 151 részes 7 fiókos ATORN szerszámoskocsi 4 fiókja 8 szivacsbetéttel van ellátva, az alsó két fiókban egy ütvecsavarozó és az ahhoz tartozó fejek kaptak helyet, a többi szerszámkészletet a habszivacsokban teljesen elegendőnek találták a mindennapi feladatokhoz, a standard méretek elegendők. 

Arra a kérdésre, hogy miért pont ezt a szerszámoskocsit választotta, Pál csak az válaszolta, hogy csakis a minőség, ami dönthet egy ilyen kérdésben. Nem otthoni barkács célra kellett a kocsi, hanem ipari felhasználásra. Így a minőség mellett a 10 év alatt, szinte semmit nem változó műhelyszekrények biztosították arról, hogy az ATORN szerszámoskocsi jó választás lesz.

Gyümölcsöző kapcsolat

Az új csarnok kialakításához számtalan új folyamatot, munkarészleget és munkaállomást kell megszervezni. Ebben most a HAHN+KOLB és Lóránt is aktív részt vállal. Az ISO tanúsítványhoz már megkezdődött a mérőeszközök pótlása, kalibrálásuk is folyamatban van. Lóránt olyan egyszerű dolgokban is segített, mint a munkaruhák egységesítése, logózása, a körkötelek tárolása valamint mérőszalagok standardizálása. Így a jövőben is bizalommal fordulnak hozzá. Köszönjük az interjút az Arbafémtech Kft. vezetőjénak Szabó Pálnak, valamint Fehér Lórántnak, hogy beavattak minket a fejlődés és fejlesztések folyamatában. További sok közös sikert kívánunk!

Korábbi Partner Portré cikkünkben bemutattuk az Arba Fémtech Kft-t. Olvasson bele ebbe is:  Új telephely létesítésébe kezd az Arba Fémtech Kft. – Partner Portré

Ha felkeltettük az érdeklődését, olvasson tovább magazinunkban vagy weboldalunkon további partnerkapcsolatainkról, referencia munkáinkról, műszaki megoldásainkról. Böngésszen weboldalunkon és lépjen velünk kapcsolatba közvetlenül is. 

Elérhetőségek: marketing@hahn-kolb.hu, +36 1 371 2900, www.hahn-kolb.hu

Ajánlatkérés:

Social media előrhetőségeink:

LinkedIN, Youtube, Facebook, Instagram.

Megosztás
Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search