2017. július 15-16-án rendezték meg Magyarország legbulisabb motorversenyét a Totalbike24-et. A 2 évvel ezelőtti baráti partiként indult TB24 mára már komoly erőt képvisel a motorsport kedvelőinek naptárában. Felismerve a verseny egyediségét, a HAHN+KOLB Hungária Kft. is egyből a szevezők mellé állt és egy szervizcsomaggal támogatta a versenyre érkező csapatokat.

A Totalbike24 alapkoncepciója az volt, hogy a motorozás szerelmesei megteremtsenek egy olyan eseményt, amilyen még nincs a magyarországi motorsport világában. Egy olyan eseményt, amilyet a szervezők saját szájízük szerint alakítanak ki, ahogy azt ők előzetesen megálmodták.

A verseny Le Mans-i hagyományokra épülve létrejött. A 4 fős csapatoknak 24 óra és egy db 50 köbcentis motor áll a rendelkezésükre, hogy megmutassák ki a legény a pályán. 24 óra őrült száguldás és a végén az nyer, aki a legtöbb kört tudhatja maga mögött. Ez a Totalbike24.

A rendezvény óriási buliként indult és olyan lendülettel tört be a motorozás kedvelőinek világába, hogy idén már többszörös túljelentkezés mutatkozott a versenyre.

A 2017-es Totalbike24

A szervezők is felismerték, hogy több ez baráti versengésnél. Így a 2017-es versenyt már nem faluvégen szervezték meg, hanem a frissen felújított kecskeméti gokart pályán. A verseny 30 csapat számára kínált indulási lehetőséget. A Totalbike24 hírneve, azonban jóval több sporttárs figyelmét magával ragadta, ebből adódóan bődületes túljelentkezés volt a versenyt megelőzően.

A rajtzászló 2017. július 15-én szombat délután 15:00 órakor jelezte a versenyzőknek, hogy nekivághatnak a 24 órás őrült derbinek. A pályán végig túlfűtött hangulat uralkodott és érezni lehetett a versenyzők elszántságát és győzni akarását, hogy elhódítsák a Totalbike24 győztesének járó címet. Hajnalra már körvonalazódni látszott az élmezőny és egészen a futam leintéséig nem is történt nagy változás az első személyének kilétében. 24 órával és 1229 körrel a verseny megkezdését követően a Big Hero 4SPD 50 cm3 robogója gurult át a célvonalon, határozottan maga mögé utasítva a mezőnyt és megérdemelten megszerezve az első helyet. A második helyre 1169 körrel a BME SRT csapata futott be, a harmadik helyen pedig 1159 körrel a Senior Team végzett.

Hatalmas gratuláció a dobogósoknak és óriási respekt minden csapatnak, akik végig harcolták ezt a 24 órát.

A versenyből a HAHN+KOLB sem maradhatott ki. Cégünk egy több szerszámból (racsniskulcs , csillagkulcs , csavarhúzó ) láthatósági mellényből, kesztyűből és kéztisztítóból álló túlélő szettet biztosított minden résztvevő csapat számára. Ezzel is támogatva a Totalbike24 jövőbeni sikeres fejlődését.

Találkozunk jövőre is!

Bővebben a versenyről, csapatokról és a pályáról a Totalbike24 hivatalos oldalán olvashat: Totalbike24

Megosztás
Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search