Huszonháromezer-huszonhét – ennyi munkabaleset történt hazánkban, a KSH 2016-os adatai* szerint. Első pillantásra talán nem tűnik túl magasnak ez a szám, hiszen Magyarországon közel négymillió munkavállaló volt aktív a mért időszakban. Pedig nagyon is magas!

A munkabalesetekben ugyanis a dolgozók 0,59 százaléka volt érintett, azaz átlagosan minden 169. munkavállaló. Ez úgy érzékeltethető, mintha a magyar járműiparban tevékenykedő ötvenezer dolgozó közül, naponta egy balesetet szenvedne. Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy a munkabalesetek száma ez elmúlt 5 évben folyamatosan nőtt.

Mi számít munkabalesetnek?

A munkabaleset, az üzemi baleset és a foglalkozási betegség fogalmát a hazai döntéshozók még mindig gyakran összekeverik, ami akár súlyos jogi félreértésekhez is vezethet. Érdemes tehát a szervezeten belül minél hamarabb tisztázni e jogi fogalmakat. (Ezek pontos definiálásával a mai bejegyzés nem foglalkozik.)

3 terület, amelyre érdemes kiemelten figyelni

Munkavédelmi ruházat

A munkahelyi balesetek megelőzésének egyik leghatékonyabb eszköze a megfelelő munkavédelmi ruházat biztosítása és használatának szigorú megkövetelése. Ezzel kapcsolatban az alábbi kérdéseket érdemes mérlegelnie:

  • „Tényleg biztonságos?” A munkavédelmi ruházatok vásárlásának egyik legfontosabb kritériuma, hogy az megbízható gyártótól származik-e, rendelkezik-e megfelelő tanúsítvánnyal és megfelel-e a hatályos munkavédelmi előírásoknak.
  • „Ergonomikus?” Minél praktikusabb és kényelmesebb a munkavédelmi ruházat, annál szívesebben fogják azt hordani munkatársai.
  • „Megfelelő az ár/érték arány?” A minőség keresése itt sem azt jelenti, hogy feltétlenül a legdrágább és legmárkásabb ruhát kellene megvásárolnia. Törekedjen inkább a megfelelő ár-érték arányra a kiválasztásnál. Ha elakadna, kérje ki egy tapasztalt szaktanácsadó segítségét!
  • „Fontos-e a design?” Bizonyos keretek között érdemes foglalkozni a design kérdésével is és szép, egységes, akár logózott munkavédelmi felszerelésekkel csapattá kovácsolni a dolgozókat. Nem szabad azonban túlzásba esni.

Biztonságos műhelyberendezések

A munkavédelmi ruházat mellett szintén kulcsfontosságú szerepet játszik a balesetek elkerülésében a megfelelő műhelyberendezések kiválasztása. Főbb szempontok lehetnek:

  • Csúszásmentes környezet: Minden munkafázisban potenciális veszélyforrást jelentenek a csúszós felületek, legyen szó akár a padlóról, a munkapadról vagy éppen egy szerszám felületéről. Számos olyan innovatív csúszásmentesítő megoldás létezik, melyek segítségével biztonságossá válhat a műhely.
  • Megfelelő szerszámok: Nagy hangsúlyt kell fektetnie arra is, hogy az egyes munkafázisokhoz megfelelő szerszámokat válasszon, ennek hiánya ugyanis szintén veszélyforrás lehet. Szerencsére a beszerzők munkáját napjainkban már modern szerszámválasztó alkalmazások segítik .

A munkavállalók mentális egészsége

Az elmúlt években egyre inkább reflektorfénybe került a cégek és vállalatok részéről, a munkavállalók mentális egészségének megőrzése. A stressz, a fáradtság és a munkahelyi frusztráció ugyanis számos munkabaleset vagy üzemi baleset forrása lehet. Kiemelten figyeljen oda a törvény által előírt maximális munkaidő betartására, a szünetek eltöltésére és a szabadságok kiadására, hiszen a túlterhelt dolgozók nagyobb eséllyel hibáznak.

 

Készüljön vészforgatókönyv is

Munkahelyi balesetek sajnos akkor is előfordulhatnak, ha Önök minden lehetséges óvintézkedést megtettek a dolgozók érdekében. Ilyenkor jól jöhet egy vészforgatókönyv, ami előre és írásban tartalmazza a balesettel kapcsolatos teendőket.

  • Ki és hogyan értesíti a mentőket?
  • Kinek a felelőssége a kommunikáció a hatóságokkal és a többi dolgozóval?
  • Milyen morális és jogi kötelezettségei vannak a cégnek a sérülttel szemben?

Az edukáció jelentősége

A dolgozókat a kötelező oktatásokon túl is érdemes edukálni a munkavédelem témájában. Kiváló időpont lehet erre április 28-a, ami a munkahelyi balesetekben elhunyt személyek világnapja. Feltétlenül figyeljen azonban arra, hogy tiszteletben tartsa e nap jelentőségét és ne essen túlzásokba, mert azzal ellentétes hatást válhat ki a munkatársakból.

Ajánlott törvények (igény szerint):

*A 2017-es adatok még nem voltak elérhetőek e bejegyzés megírásakor

Megosztás
Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search