„Felkutatni és kizárni a termelési láncból, a vevő számára közvetlenül értéket nem termelő folyamatokat” – ez az alapelve a „Toyota Termelési Rendszernek (angolul: TPS). Ennek a rendszernek köszönhetően a japán Tojoda szövőgépgyártó manufaktúra hat évtized leforgása alatt a világ legnagyobb autógyártó konszernévé nőtte ki magát. A korábbi TPS alapelveit követve alakult ki a későbbiekben az ún. lean filozófia, amelyre napjainkban egyre több döntéshozó tekint követendő példaként.

A legsúlyosabb hiba, amit szerszámvásárlásnál elkövethet ” című korábbi bejegyzésben már számos érvet olvashatott arról, miért érdemes követnie a lean alapelveit a szerszámbeszerzésnél.

A mai bejegyzésben pedig egy innovatív szerszámbemérő készüléket ismerhet meg, ami segítséget nyújthat Önnek a minőségi szerszámok pontos bemérésében, élettartamuk növelésében és a gépmunka-idő optimalizálásában. A készülék alkalmazásával akár 15 százalékos termelésnövekedést is elérhet a jövőben.

A szerszámbemérő készülékek előnyei

  • Magasabb minőség: A pontosan bemért szerszámok segítségével lehetősége van maximalizálni a termelés során előállított végtermékek minőségét.
  • Kiegyensúlyozott szerszámfutás: A minőségi, pontosan beállított szerszám nem szakítja meg a termelési folyamatot és optimális gyártást tesz lehetővé.
  • Kevesebb selejt: A pontos szerszámbeállításnak köszönhetően akár jelentősen is csökkenhet a selejtek aránya, ami nagymértékben hozzájárul a hatékonyság növekedéséhez.
  • Hosszabb szerszámélettartam: A helyes beállításoknak és karbantartásnak köszönhetően megnövelhető a szerszámok élettartama, ami csökkenti a költségeket.
  • Optimális gépmunkaidő: Segítségükkel a gépi- és emberi erőforrásait is a lehető legoptimálisabban használhatja fel a gyártás során.

Hahn+Kolb vs. szerszámbemérés

A piacon megtalálható egyik leghatékonyabb megoldást az ATORN szerszámbemérő készülékei kínálják, amelyek 3 különböző specifikációban is elérhetőek az alapmodelltől kezdve, egészen a professzionális szintig.

„Az ATORN szerszámbemérő készülékei bekerültek a Gyártástrend TOP 30 innovációi közé, amellyel a szakmától is pozitív visszacsatolást kaptunk a munkánk jelentőségéről” – Németh Zoltán, ügyvezető HAHN+KOLB

 

ATORN szerszámbemérés a gyakorlatban

  • Az ATORN készülékek negyvenszeres nagyítással teszik lehetővé az Ön számára, hogy minél hamarabb észrevegye a szerszám felületén található repedéseket, kopásokat és felületi sérüléseket.
  • A típus a legmodernebb LED technológiát alkalmazza, ahol 12 darab extra erős és hosszú élettartamú LED izzó segíti a munkavégzést.
  • Az ATORN technológia könnyedén meghatározza a szerszámok kontúrját. Ön a piros és zöld fényjelzés figyelembevételével gyorsan ellenőrízheti, hogy tűréshatáron belül vagy kívül van-e a vizsgált szerszám kopása.
  • A szerszám hosszát, átmérőjét, sugarát és a két vágószögélet is gombnyomásra kontrollálhatja.
  • Az egyszerűen kezelhető szoftver segítségével gyorsan elmenthető a mért adat, amelyet etikettként is kinyomtathat és digitálisan is tárolhat, vagy igény szerint tovább is küldhet.
  • A készülékek 13,3-17 coll átmérőjű érintőképernyővel rendelkeznek, ami átláthatóvá teszik a munkát.

A HAHN+KOLB Hungária Kft.-nél megvásárolható ATORN szerszámbemérő készülékek, hardver oldalról is számos innovációt kínálnak Önnek: Bosch és THK vezérlést, CCD kamera technológiát, precíz és minőségi mérésről gondoskodó Heidenhaim üvegskálát és extra csapágyazást, ami révén tovább csökkentheti az üzemi zajszennyezettséget.

Szívesen kipróbálná személyesen? Cégünk bemutatótermében most megteheti! Egyeztessen szaktanácsadóinkkal egy időpontot és bizonyosodjon meg személyesen is az előnyökről.

Szerszámbemérő gépünket cégünk telephelyén (1117 Budapest, Budafoki út 60.) egy gyakorlati bemutató kíséretében alaposabban is szemügyre veheti. Várjuk megkeresését!

Megosztás
Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Lapkák előnyei és helyes kiválasztásuk