Miközben a 19. alkalommal megtartott, minden eddiginél nagyszabásúbb 3 napos Gulyásfesztivál főzőversenyét startoltatták el Csányi Sándor alapító főszervező és Szabó István alpolgármester, fővédnök vezetésével.

Na mi ezt „írtuk felül”, és maroknyi BSM-es csapatunkkal Budapestnek vettük az irányt. Még mielőtt valaki megkérdezné ,,biztosíthatom”, hogy nem ment el az a maradék eszünk, hanem csak egyszerűen a HAHN & KOLB országos Focikupa kihívásait tartottuk sokkal izgalmasabbnak.

A hajnali 6 órai indulás megint megoldhatatlan feladat elé állította 2 emberünket, akik épp a másik oldalukra fordulva aludtak tovább. Szerencsére Ács úr profi kisbuszának köszönhetően kényelmesen és gyorsan felérkeztünk Pestre. A Dunán átkelve a budai oldalon a rakpart mellett vitt az utunk. Nagyméretű luxushajók, luxuséttermekkel és a Bálna kongresszusi központ látványával.

Szerencsére a forgalom és sebességkorlátozások most nem vettek el tőlünk sok időt így 8:00 órára oda tudtunk érni a regisztrációra megelőzve az Ajkaiakat és a kocsival érkezőket. A regisztrációt követően átvettük az étkezési és italjegyeket majd a rendezvényasztalnál üdvözöltük egymást a házigazda HAHN+KOLB nagyon kedves és szimpatikus vezetőivel és szervezői stábjával. Első sorban Szalma Imivel és Kiss Norbival.

Ha számítógépes foci manager játékstílusban fogalmaznék akkor a kocsik leparkolása, játékosok öltözőjének keresése, a mezek szétosztása, a taktika átbeszélése, a büfések, ellenfelek, szurkolók, bírók köszöntése, a FOR-FOR-TWO helyi tudósítójával történő esélylatolgatás után felvonultunk a pályára bemelegíteni.

Volt bőven időnk hiszen a regisztrációhoz képest még 2 óránk maradt az első meccsünkig. Sajnálatos visszalépések miatt át kellett rendezni a csoportok, időbeosztását.

Egyszerre 6 pályán zajlottak a küzdelmek. Mi az F csoportban a 6-os pályán 11-kor kezdtünk az 1 visszalépő csapat miatt.

Csopoprtunk mérkőzései rendkívül érdekesen alakultak:

Mediagnost- BSM 0-0

NCT- HAHN&KOLB 0-0

Mediagnost – NCT 0-0

BSM – HAHN & KOLB 0-0

HAHN&KOLB – Mediagnost 0-0

Ekkor következett az utolsó BSM – NCT mérkőzés. ahol hullámzó volt a játék majd hirtelen megszereztük a vezetést, Igor szemfüles csőrrel eltalált góljával, ezzel nagy lépést téve a csoportgyőzelem felé. Sajnos ellenfelünk nem sokkal a vége előtt egyenlített. Lefújásig már nem tudtunk újabb gólt szerezni. Így maradt az 1-1 és ezzel mindkét csapat továbbjutott!

De a csoport elsőséget mégis el kellett dönteni, így következhettek a büntetők.

Az 5-5 büntetőt mindenki berúgta. Jöhetett a hirtelen halál. Misi állt a labdának ám erős sarokra tartó lövését hárította a kapus és, ahogy lenni szokott ők belőtték. Ezzel másodikként jutottunk a legjobb 16 közé.

Az ebéd pincepörkölt volt főtt burgonyával, vegyes savanyúsággal, túrós meggyes vagy almás rétes opcióval. Szomjunkat málna és bodzaszörpös üdítőkkel esetleg sörrel lehetett csillapítani.

A tavalyelőtti második Zeiss csapata már türelmetlenül várt minket. Mondanom sem kell, aki pont most nyeli le az utolsó falatot nem igazán tud frissen mozogni és a második percben be is kaptunk egy „mandula gólt”, amikor is végignéztük, hogy a befutó csatár kapusunk kezei közül fejeli be a labdát. Sajnos ekkor elég szárnyaszegetten játszottunk nem úgy nézett ki, hogy fordítani tudnánk, mégis a második félidőben regenerálódni tudtunk és Imi duplájának köszönhetően kiharcoltuk a továbbjutást a nyolc legjobb csapat közé.

Ezután a Festo csapata következett akiket Veres Peti duplájával sikerült elintézni a végén zárkóztak ugyan de maradt a.2-1 és máris a negyeddöntőben találtuk magunkat. Innentől már nagyon erős csapatok következtek, például a tavalyi bajnok Dunaferr, akik kiemelkedtek a mezőnyből, mint a 23 emeletes toronyház a négyemeletesek közül.

Volt mit törlesztenünk a tavalyi 0-4-es zakóért.

Az első perctől a lefújásig óriási csatát vívtunk velük minden labdáért meg kellet harcolnunk, és az első félidő 3. percében sikerült megszereznünk a vezetést Egri Peti távoli lövésével, ami a bal sarokban kötött ki. Innentől zavar támadt csapatjátékukban és fogalmuk sem volt , hogyan lehet ezt a kemény diót feltörni, mármint a védelmünket. Csatáraik elkezdtek dühből egyéni megoldásokat erőltetve játszani. Egyik alkalommal Jenő olyan erővel találta el a kapufát, hogy kis híján szétforgácsolódott. Még ebben a félidőben volt 2 oldalhálót érő próbálkozásuk.

A második félidő végéig bírtuk erővel kitartással ekkor mutatkoztak a fáradtság jelei a csatárokat nem fogtuk teljesen szorosan hiába volt meg mindenkinek az embere mégsem állt elég közel hozzá így volt tere és ideje átvenni és továbbítani a labdát a felfutó emberekkel is ütemkéséssel értünk vissza és a felgyorsult támadójátékban a passzsávokat nem tudtuk lezárni és a gyors kényszerítőzések után az utolsó ember üresen maradt és ezt kihasználták. Aztán begyömöszölték a győztes gólt. Nem maradt más hátra mint gratulálni.

Megállapítható hogy a tavalyihoz képest 3-4 percen és 1 aprócska gólon múlott a csoda. Más csapatok véleménye szerint is ez volt az igazi döntő! Hát számunkra mindenképpen! A harmadik helyért a másik megyei csapattal Jász-Plasztik Jászberény csapatával mérkőztünk. Hullámzó volt a játék itt is, ott is adódtak helyzetek. Peti és Igor góljaira mindkétszer tudtak válaszolni, és bár mindkét csapat próbálta eldönteni a mérkőzést az eredmény már nem változott. Következtek a 7-esek, amit Veres Peti és Zsolti is kihagyott.

A Plasztikosok viszont berúgták így a harmadikat már le sem kellett rúgnunk, ezzel ők lettek a bronzérmesek.

Összességében sikeresnek mondható a szereplésünk, hiszen csoportunkból simán továbbjutottunk,és egyre jobb játékkal bekerültünk a 4-es döntőbe, öregbítve cégünk jó hírét ezen a nívós országos megmérettetésen.

Játékosaink. jómagam és a bennünket elkísérő szurkolók jól érezték magukat, ezen a csodás napon, ami a szabadidő egészséges és kulturált eltöltését szolgálta.

Köszönjük Nektek házigazdáknak, hogy mindezt lehetővé tettétek!!

Szívélyes üdvözlettel

Kiss Gyula

LeBelier BSM /coach/

Megosztás
Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search