„A rossz hír, hogy repül az idő. A jó hír, hogy te vagy a pilóta.” – így szól Michael Altshuler amerikai motivációs előadó frappáns mondása, amely a beszerzési feladatokkal kapcsolatban éppúgy megállja a helyét, mint az élet számos egyéb területén.

A 21. század felgyorsult világának egyik legfontosabb erőforrásává ugyanis, maga az idő vált. Természetesen semmi meglepő sincs ebben, hiszen a helyesen beosztott munkaidő jócskán megnövelheti egy vállalkozás hatékonyságát, a hatékonyabb működés során pedig kiváló esély nyílik a gazdálkodó szervezeteknek arra, hogy sikeresen elérjék kitűzött céljaikat.

Korábban az „Így forradalmasítja az ipart az e-beszerzés” és az „Elektronikus beszerzés, lépésről lépésre” című bejegyzéseinkben már számos érvet sorakozutattunk fel az online beszerzés mellett. Mai bejegyzésünkből azt tudhatja meg, miként segít Önnek az e-beszerzés gyorsabbá, hatékonyabbá és gördülékenyebbé tenni a mindennapi feladatai elvégzését.

Ezért teszi időhatékonnyá a munkáját az e-beszerzés

  • Átláthatóbb lesz a szükségletek elemzése: A webáruházakban és az egyéb online piactereken (például az ár-összehasonlító oldalakon) rengeteg olyan szűrő funkció található, amellyel Ön villámgyorsan beállíthatja a keresett termékek vagy szolgáltatások kívánt tulajdonságait. A szűrési feltételek optimalizálásával Önnek lehetősége van márka, műszaki paraméter, relevancia vagy éppen más vásárlók értékelésének alapján választani és dönteni. Ez pedig nagy mértékben felgyorsíthatja a tájékozódást és lerövidítheti a megrendeléssel töltött időt.
  • Szélesebb körű piaci elemzés lehetősége: Az online felületeken sokkal több információt képesek megosztani a gyártók és a kereskedő cégek a beszerzőkkel, mint egy hagyományos, nyomtatott katalógusban. Megismerheti, hogy milyen céllal fejlesztették ki az egyes termékeket és bőséges információkat kaphat azok felhasználásáról, valamint karbantartási és szervizelési lehetőségeiről is.
  • Egyszerűbb, pontosabb, gyorsabb kalkuláció: A webáruházakban mindig a legfrissebb információkat találhatja meg, legyen szó a raktáron lévő aktuális készletekről, mennyiségi kedvezményekről vagy éppen a szállítási információkról és határidőkről.
  • Személyre szabott árinformációk: Az online kereskedelmi felületeken Ön személyre szabott árakkal kalkulálhat, hiszen a rendszer a termékek és szolgáltatások mellett minden esetben az Ön saját kedvezményével csökkentett, egyedi árat mutatja. Így megspórolhatja az ajánlatkérésekkel járó töblet időt az igény felmerülése és a megrendelés között.
  • Praktikus webáruház funkciók: Ha csak később szeretné megvásárolni a kiválasztott terméket, akkor azt a kedvencek közé mentheti, így később egyszerűen megtalálja. Igény esetén akár online tanácsadásra vagy ingyenes személyes kunzutációra is lehetősége nyílik. Továbbá létrehozhat rendelési sablonokat, vagy rendszeres ciklikusan ismétlődő rendelési megbízásokat is leadhat.

Legyen időhatékony, de soha sem kapkodjon!

A beszerzési idő lerövidítését nem szabad összekeverni a kapkodással, amely a hatékonyság egyik legnagyobb ellensége. Érdemes elég időt szánni az egyes munkafolyamatok elvégzésére, különben elkerülhetetlenné válik a hibázás. Korábbi bejegyzésünkben olvashat arról mi „A legsúlyosabb hiba, amit szerszámvásárlásnál elkövethet”

Megosztás
Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search