„Rend a lelke mindennek” – hangzik a mondás, ami a 21. század ipari termelésre éppúgy igaznak bizonyul, mint az élet számos más területére. Napjaink modern gyártóüzemeiben ugyanis, ahol az összes munkafolyamatot előre kell tervezni és szervezni, csak úgy biztosítható a maximális hatékonyság, ha a szerszámok épek, jól karbantartottak és igény esetén azonnal rendelkezésre állnak. Ennek hiánya miatt számos probléma merülhet fel a gyártás során:

 • a sérült, hibás szerszámok miatt lassulhat a gyártási folyamat és/vagy nőhet a selejtes munkadarabok száma,
 • egy hiányzó szerszám esetén akár az egész termelés is megtorpanhat vagy leállhat,
 • a csúszós felületű szerszámok miatt nőhet a balesetek kockázata.

A mai bejegyzésben egy olyan megoldást mutatunk be, aminek segítségével már többezer termelő vállalat oldotta meg Európa-szerte a szerszámok praktikus, költséghatékony és biztonságos tárolását, hozzájárulva ezzel termelésük hatékonyságához.

Hahn + Kolb keményhab szivacs betétek

A Hahn + Kolb Hungária Kft. palettáján megtalálható keményhab szivacs betétek multifunkcionális megoldást nyújtanak a termelés során alkalmazott összes szerszám számára, az alábbi előnyöket kínálva:

 • Ütésgátló funkciójuknak köszönhetően megóvják a szerszámokat a sérülésektől, növelve ezzel élettartamukat és megelőzve kicsorbulásukat vagy megrepedésüket. Speciális tulajdonságainknak köszönhetően akár érzékeny mérőműszerek tárolására is alkalmasak, ami esetében kiemelt kockázatot jelenthet egy külső ütődés.
 • A kasírozott szivacsbetétek külső- és belső felületének színe eltérő, így első pillantásra szembetűnő, ha a szerszámkészlet egy darabja hiányzik. Ez nagy előnyt jelenthet a szerszámok karbantartásánál, de az átadás-átvételnél vagy az ellenőrzésnél is jelentős időt takaríthatnak meg vele.
 • Felülete könnyű, ellenálló és nagyon egyszerűen tisztítható. További előnyként víztaszító és az üzemekben előforduló legtöbb vegyianyagnak is ellenáll. (például: olajnak)

A fenti tulajdonságokon túl további előnyt jelent, hogy a keményhab szivacs betét teljesen a szerszámra szabható, ami még inkább megkönnyíti integrálását a termelési láncba.

 • Egyéni méretben is elérhető: Akár 1500 x 1000 milliméteres méretben is legyártható, aminek köszönhetően gyakorlatilag az összes szerszám tárolása megoldható a segítségével. A szivacs – a szokásos 30, 60 és 90 milliméteres méreten kívül – akár 210 milliméter vastagságban is megrendelhető.
 • Színkódolható: A fekete külső fedőréteg a standard kék, valamint piros, zöld, sárga, fehér és szürke színekkel is kombinálható.
 • Egyedileg címkézhető: A H+K habbetétek mindegyike egyéni címkével van ellátva, aminek köszönhetően villámgyorsan utánrendelhető.

2 hasznos tipp a kiválasztáshoz

 1. Tervezőszoftver használata: Az egyedi keményhab szivacs betétek legyártása csak első pillantásra tűnik bonyolult folyamatnak. A gyakorlatban ugyanis mindez egy tervezőszoftver segítségével történik, amit a Hahn + Kolb ügyfelei ingyenesen vehetnek igénybe. A tervezés folyamatában tapasztalt kollégáink is részt vesznek, akik praktikus tanáccsal látják el az érdeklődőket.
 2. Előregyártott készletek vásárlása: Új szerszámok vásárlásánál érdemes már eleve olyan szerszámkészletet vásárolnia, ami keményhab szivacs betéttel ellátott. Webáruházunkban raktárról tudjuk Önt kiszolgálni a legkeresettebb szerszámtípusokból.

Ha felkeltettük az érdeklődését, vagy további információra lenne szüksége a keményhab szivacs betétekkel kapcsolatban, akkor töltse ki konzultációs űrlapunkat, amelyet az alábbi honlapon talál: Szivacsbetét konzultáció

 

Megosztás
Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search