A munkafázisok felgyorsítása és a hatékonyság maximalizálása már régóta a kiemelt feladatok közé tartozik. Ugyanúgy fontos ez, ha egy  összetett gyártási eljárást, egy karbantartási ciklust, vagy éppen egy ínycsiklandozó reggelit tervezünk.

Amíg magánéletünkben nagyrészt csak kényelmi funkciót töltenek be az automaták, addig az ipari felhasználás során – annak volumene miatt – egy gazdálkodó szervezet versenyképességét is meghatározhatja, miként állnak a döntéshozók az automatizáció kérdéséhez.

„Egy intelligens megoldás bevezetésével akár 20 százalékot meghaladó költségcsökkenést is el tudunk érni azzal, hogy nagyobb kontroll alá helyezzük a rezsieszközöket, az alkatrészeket, a szerszámokat vagy a munkavédelmi felszereléseket”

– véli korábbi tapasztalataira alapozva Németh Zoltán, a Hahn+Kolb Hungária Kft. ügyvezetője.

Mi történik adagoló automaták bevezetése után?

  • felgyorsul az eszközkiadás folyamata,
  • eltűnik a folyamatból a feleslegesen (például: pletykálással) töltött idő,
  • minimális emberi erőforrásra lesz szükség (kizárólag a feltöltéssel és az ellenőrzéssel kell kalkuláni),
  • átláthatóvá, mérhetővé és teljesen személyre szabhatóvá válik az eszközök kiadása,
  • akár szoftveresen is a vállalatirányítási rendszerbe integrálható a folyamat.

Két kiváló példa, az adagoló automaták felhasználására

  1.      AutoSave automaták: Felhasználóbarát kezelőfelülettel rendelkező eszközkiadó automaták, amelyek szoftveres támogatással rendelkeznek. Többféle eszközök egyidejű kiadására is alkalmasak, ahol a jogosultságok személyenként, termékenként vagy akár termékcsoportonként is beállíthatók. Napi, heti és havi riport készíthető velük, amely magasfokú transzparenciát biztosít. Használt eszközök visszavételezésére is alkalmasak és igény szerint akár robbanásmentes kivitelben is elérhetőek. Működésük környezetbarát és kis helyen elférnek.

Eszközkiadó automata

  1.     Lábzsákadagoló automata: Gyors, kényelmes és hatékony megoldás a lábzsákok felhúzására. Akár négyszer gyorsabb lábzsák felhelyezést tesz lehetővé, pad és öltözőhelyiség biztosítása nélkül. A legszigorúbb minőségbiztosítási- és egészségügyi előírásoknak is megfelel, ami széleskörű ipari alkalmazást tesz lehetővé. Könnyen utántölthető, ergonomikus konstrukció.

 

Egyéb hasznos adagolók a Hahn+Kolb ajánlásával

  1.    Görgős adagoló állvány papír törlőkendőhöz: Fémből készült, könnyen mobilizálható állvány, amelynek segítségével bárhol biztosítható a dolgozók számára a munkafolyamathoz szükséges eszköz. Nagy segítséget jelenthet üzemzavarok elhárításánál, ahol gyorsan és nagy mennyiségben van szükség folyadék- vagy csúszásmentesítésre egy későbbi munkabaleset megelőzésére vagy a termeléskiesés minimalizálása miatt.
  2.    Manuális fali adagoló: Univerzális, falra szerelhető adagoló sokrétű alkalmazásra, amely kiválóan rávilágít arra, hogy az egyszerű döntésekkel is rengeteg idő takarítható meg. Alkalmazható tisztítószerek- és bőrápolószerek adagolására is.
  3.    Kábelcsévélő automata: Strapabíró és ütésálló műanyagból készült csévélő, jól látható kék színben, ami munkaszigetekkel is kombinálható. Segítségével minimálisra csökkenthetők az elektromos kábelek által okozott munkabalesetek,  hiszen a használaton kívüli, felcsévélt kábelekben nem buknak fel a dolgozók. További előny, hogy a felcsévélt kábelek kevésbé is lesznek kitéve olyan sérülés veszélyének, (targoncák áthajtása, béka áthúzása, stb.) melyek később akár  áramütéshez vezethetnetnének,

A bemutatott termékek csupán egy kis részét képzik azoknak az innovatív eszközöknek, amelyek segítségével gyártóegységét vagy karbantartó műhelyét hatékonyabbá, biztonságosabbá és modernebbé teheti.

Eszköz és rezsianyag automatáinkról bővebb tájékoztatást az alábbi linkre kattintva találhat: Eszközkiadó automata

Megosztás
Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search