fúró10 év technológiai fejlesztés és 165 év forgácsolási tapasztalattal a háta mögött, Flott Plus néven a fúrógépek új generációját kínálja Németország egyik legtapasztaltabb fémipari vállalata, a Flott GmbH.

Szakmai összefoglalónk első részében már ismertettük az általános érveinket a Flott GmbH. mellett és bemutattuk a Flott Plus termékcsalád néhány kiemelkedő előnyét:

  • Intuitív működtetés
  • Moduláris felépítés
  • 4,3 coll széles kezelőpanel
  • Menetvágási- és orsómegállítási lehetőségek

Flott Plus fúrógép, többféle méretben

Most részletesebben is szeretnénk bemutatni a Flott Plus oszlopos fúrógépek szakmai tudását. Ezek a gépek három különböző méretben érhetők el attól függően, hogy pontosan milyen forgácsolási feladatra keres megoldást.

  • Kis méretű oszlopos fúrógépek: A fúrógépcsalád legkisebb tagjai, 10-15 Plus közötti jelöléssel. Praktikus, kompakt méretük ellenére akár a legmagasabb minőségi előírásoknak és szabványoknak is képesek megfelelni. Hátrányuk, hogy egyes modellek esetében nem érhető el a menetfúrási- és orsómegállítási lehetőség.
  • Közepes méretű oszlopos fúrógépek: Általános fémipari feladatokra kifejlesztett oszlopos fúrógépek (18-25 Plus) üzemekbe, karbantartó egységekhez vagy egyéb professzionális feladatokra. A speciális technológiai megoldásokat leszámítva mindent tudnak, ami a profi, ipari fúrógépektől elvárható. Tömegtermelésbe illesztve is megállják a helyüket.
  • Nagy méretű oszlopos fúrógép: Az új generációs fúrógépcsalád legnagyobb tagjai, amelyek minden szempontból megfelelnek a szakmai elvárásoknak. A 30-40 Plus jelöléssel ellátott fúrógépek olyan egyedi technológiai újításokat kínálnak, mint például a fokozat nélküli, Z-tengelyen történő, programozható előretolás.Flott

A legnépszerűbb modellek

Moduláris felépítésüknek és a háromféle alapméretnek köszönhetően széles körben használhatók a Flott Plus fúrógépek. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy az alábbi modellek tűnnek a legoptimálisabbnak a hazai szakma képviselői számára:

Flott TB 13 Plus: kisebb műhelyekbe

13 mm folyamatos és 15 mm normál fúrási teljesítménnyel rendelkező oszlopos fúrógép. Kis mérete ellenére menetfúrási lehetőséggel is rendelkezik (M10-es méretben). B16-os szerszámtartó befogással szállítja a gyártó, melyhez opcionálisan MK 2 is kérhető. Digitális menet- és fúrásimélység-kijelzővel, manuális előtolás állítással. A fúró háromfázisú 0,54kW hajtásteljesítményű motorral rendelkezik. Kompakt fúrógép, mely ideális a kisebb üzemekbe és karbantartó műhelyekbe.

Flott SB 25 Plus: közepes méret, maximális minőség

23 mm folyamatos és 25 mm normál fúrási teljesítményű, közepes méretű fúrógép, maximálisan M16-os menetfúrási lehetőséggel. MK 3 szerszámbefogással, érintőképernyővel, 115 mm-es maximális fúrásmélységgel és 1,5kW teljesítményű hajtással.

Flott SB 30 NC Plus: nagyüzemi felhasználásra

25-35 mm-es fúrási teljesítménnyel rendelkező, stabil, robosztus oszlopos fúrógép ipari felhasználásra. M20 /M24 és M36-os menetfúrási feladatokra előkészítve, MK 3 szerszámbefogással és 125 mm maximális fúrásmélységgel. Erős, tartós 3,0kW-os hajtással. Ideális bármilyen nagyüzemi felhasználásra, ahol a minőség mellett a mennyiség is fontos szempont.

Flott SB 40 MV Plus: teljesítmény, kötöttségek nélkül

A legerősebb Flott Plus modell, ami minden igényt képes maradéktalanul kielégíteni. 30-40 mm-es fúrási teljesítménnyel rendelkezik, akár M42-es menetfúrási feladattal is megbirkózik és 160 mm mélységig képes minőségi furatot készíteni. Szabadon programozható előtolási sebességre képes, ami a visszatérő lökettel együtt fokozatmentesen állítható be.

Ha felkeltettük érdeklődését vagy bővebb szakmai információra lenne szüksége a Flott Plus fúrógépcsaláddal kapcsolatban, akkor forduljon hozzánk a +36 1 371 2900 telefonszámon vagy a hahn.kolb@hahn-kolb.hu e-mail címen.

flott

Ajánljuk figyelmébe a Flott Plus sorozatról szóló második cikkünket is, amelyben részletesebben is bemutatjuk a fúrógép működését.  Igényelje a Plus szériát tartalmazó katalógusunkat! online@hahn-kolb.hu 

Megosztás
Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

flott5s