A rendszerváltást megelőző évtizedekben teljesen természetes volt, ha az üzemben dolgozó szakemberek kizárólag párban tevékenykedtek. Rendszerint egyikük csupán segédmunkás funkciót töltött be, azaz a másik keze alá dolgozott. Rendkívül kényelmes és előzetes tervezést alig igénylő megoldás volt ez, ami a “tervgazdaságban” még kiválóan megállta a helyét.

Mára viszont nagyot fordult a világ és a globálisan egyre inkább elterjedő lean-szemléletnek köszönhetően teljesen más szelek fújnak.:

  • a munkaerő az egyik legértékesebb erőforrássá vált, aminek felhasználását szigorúan mérik és szinte mikroszkopikusan elemzik a cégek,
  • az automatizált megoldások egyre nagyobb szerepet játszanak az egyes munkafázisokban, vagyis a részfeladatok során háttérbe szorul az emberi munkavégzés,
  • mindezek segítségével egyre hatékonyabbá válik az emberi erőforrás felhasználása, ami költséghatékonnyá teszi a termelést.

Érthető tehát, hogy mára a szerszámkocsik vették át a hajdani segédmunkások szerepét.

Így növelik a szerszámkocsik a hatékonyságot

Egy helyesen kiválasztott szerszámos kocsi számtalan területén jelenthet segítséget a termelésben. a gyártástól egészen a karbantartásig, az alábbi előnyöket kínálva:

  1. Egyéni preferenciák által összeállítható: A gépjárművekhez hasonlóan a szerszámkocsik is egyéni igények vagy munkafolyamatok szerint alakíthatók. Egy előzetes igényfelmérést követően egyszerűen kiválasztható az alaptípus, amit később személyre szabva és  „extrákkal” bocsátanak a megrendelő rendelkezésére. Akár színkódolásra is van lehetőség, ami nagy mértékben megkönnyítheti a megfelelő szerszám megtalálását.
  2. Egyedi szerszámok beillesztésének lehetősége: Akár különleges és speciálisan a munkafolyamatra gyártott munkaeszköz is integrálható a szerszámkocsikba, hiszen már lehetőség van egyedi méretben és színben gyártott keményhabszivacs-betétek készítésére is.
  3. Tiszta- és csúszásmentes munkakörnyezet: A szerszámkocsikra szemétgyűjtő kosár és kannatartó állvány is építhető, aminek köszönhetően biztosítható a rendezett, tiszta munkavégzés, valamint minimalizálható az elcsúszásokból adódó balesetek száma.
  4. Azonnal rendelkezésre álló munkalap: A szerszámkocsik teteje munkalapként is képes funkcionálni, ami bármikor a munkavállaló rendelkezésére áll, ha szüksége lenne rá az egyik munkafolyamathoz. Ezzel szintén jelentős idő takarítható meg és gyorsulhat a munkavégzés.
  5. Komplex, gördülő munkaállomás: A prémium kategóriás szerszámkocsik gyakorlatilag egy komplex- és mobilizált munkaállomásként funkcionálnak. Ezek a csapágyazott kerekeknek és a beépített ütközésvédelemnek köszönhetően bárhová könnyen telepíthetők. Több napos munka esetén, akár a helyszínen is hagyhatók, hiszen központi zárral is ellátottak.

Figyelemreméltó ajánlat a Hahn + Kolb Hungária Kft. kínálatából

Az ATORN 151-részes szerszámkocsija már több iparágban is bizonyította rátermettségét, legyen szó autóiparról, gép- és szerszámgyártásról, vagy vegyiparról. Kifejezetten ipari felhasználásra kifejlesztett konstrukció, melynek keményhab szivacs betétje olajálló és mosható, ezért a legmostohább körülmények között is megállja a helyét. Kiváló ár-érték arány jellemzi és 3 db üresen álló fiókja biztosítja, hogy a megvásárlás után teljesen egyénire szabható legyen. További érvként említhető, hogy központi zárral és borulásvédelemmel is ellátott.

Megosztás
Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Álláskönnyítő szőnyeg