[1922.12.07. Stuttgart] Németország ipara még épphogy elkezd magára találni az I. világháború okozta gazdasági sokkból, amikor Hermann Ackermann és Hermann Schmitt, dacolva a pesszimista közhangulattal saját céget alapít. A két tehetséges fiatalember nagy lelkesedéssel veti magát bele a munkába, ám azt ekkor még valószínűleg ők maguk sem gondolják, hogy későbbi találmányaiknak köszönhetően történelmet írnak.

Az első sarokcsiszológép

1954-ben ugyanis az Ackermann+Schmitt bemutatta a nagyközönségnek a világ első nagyfordulatú sarokcsiszológépét. A FLEX fantázianévre keresztelt elektromos kéziszerszám pedig azóta gyakorlatilag forradalmasította az egész feldolgozóipart.

A könnyen kezelhető, nagyfordulatú kéziszerszámot hamar megszerették az ipari felhasználók, akik gyorsan rájöttek arra az előnyre is, hogy a találmány nem csupán csiszolásra, hanem hatékony vágási- és darabolási munkálatokra is kiválóan alkalmas.

Vágótárcsák előnyei

Rövid időn belül megjelentek a kifejezetten vágásra készült tárcsák. A csiszolótárcsáknál vékonyabb anyagból készült vágókorongok az alábbi előnyöket nyújtották a felhasználóknak:

  • csökkentették a vibrációt a munkafázisban,
  • a kisebb felületi súrlódásnak köszönhetően kevésbé melegítették fel az anyagot,
  • drasztikusan csökkentették a szikrák mennyiségét,
  • kevesebb erő alkalmazása mellett gyorsították fel a munkafolyamatot,
  • költséghatékonyabbá tették a vágást, mert a vágótárcsa olcsóbb és kopásállósága is magasabb volt a csiszolótárcsáknál.

Vágótárcsák típusai, felhasználási területei

Az ipar évtizedeken át tartó innovációja természetesen a vágótárcsákat sem kerülte el, így mára szinte az összes vágási feladatra létezik speciálisan kifejlesztett, professzionális vágótárcsa-típus, ami a lehető leghatékonyabb megoldást nyújtja:

5 tipp vágótárcsák használatához

A hatékony és biztonságos munkavégzésnek csupán az első feltétele a munkadarab anyagának megfelelő vágótárcsa megválasztása.Emellett még az alábbi tényezőkre is érdemes kiemelt figyelmet fordítania:

  1. Válasszon a sarokcsiszológépnek megfelelő átmérőjű vágókorongot!
  2. Használja a lehető legvékonyabb vágótárcsát, ami még ajánlott a munka során!
  3. Ügyeljen a maximális fordulatszámra, különben balesetveszélyes lehet a munkavégzés!
  4. Gondoskodjon a megfelelő munkavédelmi ruházatról, így minimalizálhatja a munkabalesetek előfordulását a műhelyben vagy a karbantartás ideje alatt.
  5. Éljen a vágótárcsák esetében is az e-beszerzés adta előnyökkel és rendelje meg a szükséges alapanyagokat a Hahn+Kolb Hungária Kft. webáruházából.

 

Megosztás
Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search