„Telekommunikációs forradalom” – talán így lehetne a leginkább jellemezni azt a globális technológiai átalakulást, aminek az elmúlt évtizedben tanúja lehettünk, és ami automatikusan, szinte észrevétlenül vált több milliárd ember mindennapi életének a részévé. Nincs ez másképp Magyarországon sem, ahol a KSH 2017-es adatai szerint a mobiltelefon-előfizetések száma 12 millióra, a mobil-internet felhasználók száma pedig 7 millióra becsülhető. Mindehhez ráadásul csak néhány évre volt szükség.

Az emberek nem egyszerűen csak birtokolni, hanem használni is akarják a mobiljukat. Ennek köszönhetően egyre népszerűbbek a mobilalkalmazásokon keresztül elérhető szolgáltatások. Ezek már nem csak a lakosság körében hódítanak, hanem az üzleti felhasználók mindennapjait is igyekeznek megkönnyíteni. Jó példa erre az e-beszerzés, ami forradalmasíthatja a beszerzők munkáját az következő években.

E-beszerzés mobil használatával

Az elektronikus beszerzés már önmagában is számos előnyt kínál, hiszen alkalmazásával optimalizáltá és automatizáltá válhat a beszerzés teljes folyamata, ami így költséghatékonnyabb és sokkal inkább nyomon követhető lesz. Ha ráadásul mindezt egy okostelefon előnyeivel ötvözi, akkor egy teljes mértékben személyre szabott beszerzési rendszert kaphat a kezébe.

  1. Beszerzés hely- és időkorlátok nélkül: Amennyiben úgy dönt, hogy a jövőben okostelefonján keresztül menedzseli a beszerzési folyamatokat, akkor soha többé nem fogják kötni hely- és időbeli korlátok. Beszerzési feladatait elláthatja az irodából, otthonról, utazás közben vagy éppen egy tárgyalási partnerére várva. Sőt, az ellátási láncot akár egy délutáni piknik közben is ellenőrizheti, ha éppen úgy tartja a kedve.
  2. Integrált mobil alkalmazások: A modern mobil alkalmazások gyakorlatilag az összes szükséges funkciót képesek egy rendszerbe integrálni, legyen szó a kollégákkal való kommunikációról, egy árajánlat kéréséről és a jóváhagyás vagy éppen a megrendelés teljes folyamatáról. Ez rendkívül hatékony munkavégzést tesz lehetővé, aminek köszönhetően csökken az emberi erőforrás-igényés költséghatékonnyá válik a beszerzés.
  3. Interaktív felületek: A mobil appok használatával a beszerzés teljes folyamata valós idejűvé válik. Az ár- és készletinformációk naprakészek és személyre szabottak, ami mellett a felhasználók folyamatosan ellenőrizhetik a határidők betartását és akár percre pontos információkhoz juthatnak a logisztikai feladatok státuszával kapcsolatban.
  4. Felhasználóbarát kezelőfelület: A mobilalkalmazások fejlesztésénél egyre inkább fókuszba kerül a felhasználói élmény is a, hiszen egy jól strukturált, átlátható és egyszerűen kezelhető alkalmazás jelentősen képes hozzájárulni az emberi erőforrás optimális felhasználásához. Egy gondosan megtervezett alkalmazás gyorsabbá teszi a munkavégzést, kevésbé terheli meg szellemileg a felhasználót, ami minimalizálja a fáradságból előforduló hibákat.
  5. Intelligens értesítések: A mobilalkalmazásokban nagyon egyszerűen beállítható, pontosan miről és mikor szeretne értesítést kapni. Ez lehet egy új termékkel kapcsolatos információ, mennyiségi akció megjelenése, esetleg a logisztikai vagy fizetési kritérium teljesülése. Csak a képzelete és a személyes igényei szabnak határt annak, miként fordítja a javára a mobilbeszerzésben rejlő előnyöket.

Hazánkban még gyermekcipőben jár az elektronikus beszerzést támogató alkalmazások fejlesztése, ám a trend és az igény már kiválóan azonosítható.

Megosztás
Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search