felületi érdességmérő múszer

Ellenőrzés, mérés, optimalizáció. A hosszú távú fejlődés alapvető szükségletei, melyek mára beépültek a gyártó- és karbantartó üzemek mindennapjaiba. Ezek a tevékenységek elképzelhetetlenek jó minőségű, kis tűréshatárral dolgozó, és pontosan kalibrált mérőműszerek nélkül.

Egy korábbi bejegyzésünkben már felhívtuk az olvasóink figyelmét a tolómérők legfontosabb tulajdonságairól, és kiválasztásukhoz szükséges ismeretekről. Mostani összefoglalónkban pedig a laborban dolgozó kollégák munkáját segítő néhány mérőműszert mutatunk be.

6 mérőeszköz, ami segíti a labor munkáját

  1. Húzó- és nyomóerőmérő műszerek: Minőségi- és balesetvédelmi szempontból is fontos, hogy a gyártott termékek merevségének műszaki paraméterei minden szempontból megfeleljenek a szabványoknak és előírásoknak. A gyártás során beépített rugók, gombok, kapcsolók, karok és zárak tesztelése ezért elengedhetetlen. A teszteléshez a gyártás és karbantartás folyamatába könnyen integrálható, szükség esetén gyorsan mobilizálható húzó- és nyomóerőmérő műszereket érdemes beszerezni.
  2. Felületi érdességmérő műszer: A felületi durvaság szintén fontos mérőszáma a minőségi termékeknek, hiszen számtalan későbbi munkafolyamat (ragasztás, felületkezelés) során rendkívül fontos szerepet játszik a gyártásnál. Jó minőségi felületi érdességmérő műszerekkel akár 20-350 mikron közötti értékek is mérhetők, ami a nagy méretű színes kijelzőknek köszönhetően jól elemezhető. A vizuális elemzés pedig hatékonyságot, gyorsaságot és számos további előnyt jelenthet. (Tekintse meg videónkat az eszközről!)
  3. Mérőműszerek korrózióvédelem ellen: A fémipari gyártás- és karbantartás egyik fontos kérdése a korrózió elleni harc, amire kiemelt figyelmet kell fordítania az üzemeknek. Az ellenőrzések és az  időszakos tesztek során rendkívül nagy segítséget jelenthet a technológusok számára néhány olyan mérőeszköz, ami még a szabad szemmel észrevehető anyagroncsolódás előtt képes felismerni és hatékonyan dokumentálni a fémeróziót. Ezt a célt szolgálják a tartós, kézi kivitelű felületprofilmérő– és harmatpontmérő műszerek. 
  4. Ultrahangos tisztítókészülékek: Szinte pótolhatatlan megoldást kínál az apróbb, precíziós fémalkatrészekkel dolgozó gyártó- és összeszerelő üzemek számára az ultrahangos tisztítás. Segítségével a legapróbb, legbonyolultabb geometriájú alkatrészek is könnyűszerrel és hatékonyan tisztíthatók meg. További előnyt jelent az ultrahangos tisztítókészülékek esetében, hogy oldószermentesen működnek: ez szükségtelenné teszi a drága és balesetveszélyes vegyszerek alkalmazását vagy tárolását, ráadásul így a cégek környezeti lábnyoma is csökkenthető.
  5. Lakk-, porfesték- és műanyagmérő eszközök: A vas- és nemvas anyagok felületkezelésére használt bevonatok vastagságának mérése is a fontos feladatok közé tartozik a gyártás- és karbantartás során. A modern rétegvastagságmérő műszerek anyagtól és formától függetlenül képesek precíz mérési adatokkal szolgálni. 
  6. Tagarno digitális mikroszkópok: A TAGARNO digitális mikroszkópok időtakarékos megoldást jelentenek, mivel kevés vagy nulla tréninget igényelnek. A dán mikroszkópok magas minőségű és felületkezelt anyagból készülnek, ezzel biztosítják a tartósságot karbantartási igény nélkül. Monitor használatával egy operátor könnyen felfedezheti és leírhatja egyszerre több szemlélőnek a hibákat, amiket a TAGARNO digitális mikroszkóppal fedezett fel.

Tekintse meg videónkat az ATORN EASY ROUGHNESS felületi éredességmérő műszerről!

Erre figyeljen a választásnál

A mérőműszerek kiválasztása során a műszaki paraméterek mellett az alábbi tényezőkre is érdemes odafigyelnie:

  • Informatikai kompatibilitás: A mérési adatok pontossága mellett legalább ilyen fontos a tárolhatóság és az összehasonlíthatóság is. Éppen ezért érdemes olyan mérőeszközt választania, ami kompatibilis a laborban használt szoftverekkel, adattárolási technológiákkal és hardverekkel is.
  • Ár/érték arány: A mérőműszerek kiválasztásánál ne az árra, hanem a megfelelő ár/érték arányra ügyeljen. Tartsa szem előtt a lean szemléletet a vásárlásnál!
  • Szervízháttér: A mérőműszer és a kereskedő kiválasztásánál is fontos kritérium a rendelkezésre álló szervízháttér. Nagy előnyt jelenthet felmerülő problémák eseténegy jó gyártói kapcsolattal rendelkező, nemzetközi hátterű kereskedő.

mérőeszköz

Ha felkeltettük az érdeklődését vagy további információra lenne szüksége a labori mérőeszközökkel kapcsolatban, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot a hanh.kolb@hahn-kolb.hu e-mail címen, rendelje meg webshopunkban, www.hahn-kolb.hu  vagy a +36 1 371 2900 telefonszámon.

Valamint tekintse meg újdonságainkat online,  mérőeszközökre specializálódott kiadványunkban, (Letölthető pdf) ahol a 2-5. oldalon találja meg a legújabb műszereinket a fenti témában. Az akció 2020. január 31-ig érvényes.

 

 

Megosztás
Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

tolómérőergonómia