Az elmúlt évtized egyik legnehezebb hónapján vannak túl a hazai iparvállalatok. A gyártó-, termelő- és karbantartó cégeknek a számtalan eddigi kihívás után most egy láthatatlan ellenséggel is meg kell küzdeniük, hogy megvédhessék a sikeres üzletmenetet és a munkavállalóik egészségét.

Covid-19, mint iparági kockázat

A március világszerte az új típusú koronavírus elleni harcról szólt. Sajtóközlemények, országgyűlési rendeletek, oktatóvideók és közérdekű közlemények százai segítették a lakosság eligazodását a témában.

Annál kevesebb szó esett az ipari kockázatokról, melyek legalább olyan súllyal bírnak a cégek szempontjából. Emiatt mostani bejegyzésünkben 10 hasznos tanáccsal és egy infografikával szeretnénk hozzájárulni a koronavírus elleni védekezéshez.

Újra tervezésre váró terület

A koronavírus-pandémia elleni védekezés gyakorlatilag az iparvállalatok összes működési területét érinti, legyen szó a termelőegységekről, a karbantartó műhelyekről vagy a szellemi munkát végző irodai dolgozókról és a menedzsmentről.

Vannak azonban olyan kiemelt területek, ahol feltétlenül szükséges új intézkedéseket és a korábbinál is szigorúbb ellenőrzést végezni.

  • Social distancing: A közösségi távolságtartás a koronavírus elleni küzdelem egyik leghatékonyabb eszköze lehet az ipari vállalatok esetében is. Gondolja át melyek azok a területek, ahol optimalizálhatja a munkafázisokat és minimálisra csökkentheti a személyes érintkezések számát a mindennapokban. Ez nem mindenhol oldható meg, ezért ne csüggedjen, ha azonnal nem tudja az egész rendszert megreformálni. Azt javasoljuk, ossza háromfelé a feladatokat: azonnal megoldható kihívások, rövidtávon elvégezhető teendők és középtávon megvalósítandó beruházások.
  • Információtechnológiai fejlesztések: Előnyös helyzetből  indultak a koronavírus-pandémia kapcsán azok a vállalatok, melyek fejlett IT struktúrával rendelkeztek. A közösségi távolságtartás támogatásának ugyanis egyik legjobb eszköze lehet egy jól működő vállalati információs rendszer. A védekezés jegyében érdemes a lehető legtöbb feladatot a vállalatirányítási rendszerben delegálni a kollégáknak. Ha nem rendelkeznek kiépített rendszerrel, akkor a gyors, kapkodással teli bevezetés helyett keressenek inkább ideiglenes – akár bérelhető – megoldást az online kapcsolattartásra. (Ezzel párhuzamosan persze elkezdhetik az új rendszer tesztelését.)
  • Új innovációk implementálása: Modern megoldásokkal, és szakmai újításokkal szintén kiválóan támogatható a védekezés folyamata. A cseppfertőzéssel szemben most leginkább azokat az innovatív megoldásokat érdemes támogatni, amelyek automatizálják a kézzel és személyes érintkezéssel elvégzett folyamatokat. Jó példa lehet erre egy egyészségügyi eszközkiadó automata beszerzése, ami megfelelő fertőtlenítéssel minimalizálhatja a társas érintkezést. (Ráadásul közel 50 százalékos megtakarítást eredményezhet.)

9+1 tipp a koronavírus elleni védekezéshez

Az alábbi infografikával tíz konkrét tippet szeretnénk adni, ami jelentősen növelheti az ipari védekezést.

covid19

Még 4 link, ami hasznos lehet:

  1. Legfontosabb tudnivalók a légzésvédelmi maszkokról
  2. Légzésvédelmi maszk alkalmazása járvány idején
  3. Egyszer használatos eszközök helyes használata
  4. Egészségügyi automaták kihelyezése

Ha felkeltettük az érdeklődését vagy további kérdése lenne a témával kapcsolatban, akkor keressen bennünket a marketing@hahn-kolb.hu e-mail címen, és örömmel segítünk megoldást keresni egyedi igényeire.

Megosztás
Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

melyik maszkot válasszukhelyes sorrend