HAHN+KO

Az elmúlt évtized egyik legfontosabb hívószava a digitális transzformáció, legyen szó az iparvállalatok vállalatirányítási-, logisztikai vagy éppen CRM rendszereiről. Mindezek jelentősen hozzájárultak a hatékonyság és a transzparencia növeléséhez.

Szerszámok digitális transzformációja

Első hallásra talán meglepőnek tűnhet a kijelentés, miszerint egy kéziszerszámot digitalizálni kellene. Ha azonban jobban belegondol majd a következő érvekbe, akkor könnyen beláthatja, hogy ebben a szegmensben is éppúgy hozzájárulhat vállalata sikeréhez a digitalizáció, és a transzparencia, mint a többi területen.

Mitől lesz „digitálisan transzformált” egy szerszám?

A 21. századi szemlélet egyik alaptétele, hogy a mindennapi működése során nem egyedi eszközökben, hanem rendszerbe foglalt erőforrásokban gondolkodunk.  A fő cél a hatékony felhasználás támogatása és a lehető legnagyobb megtérülés elérése.

     1. Felhőalapú szerszámvezérlés

A világ leginnovatívabb kéziszerszámgyártói mára olyan megoldásokkal segítik a felhasználókat, mint például a szerszámok vezeték nélküli vezérlése. Ez teszi többek között elérhetővé a fúró- és ütvecsavarozó szerszámok felhőalapú szinkronizálását, aminek köszönhetően egyedi fordulatszámot és nyomatékbeállításokat programozhatunk a szerszámok memóriájába.

Jó példa erre a  Milwaukee® ONE-KEY rendszere, ami számos más digitális megoldással is segíti a hatékony szerszámfelhasználást.

 

 

     2. Digitális szerszám- és készletgazdálkodás

Szintén rendkívül hasznos funkcióként jelenik meg a kéziszerszámok digitális nyilvántartása, ami tervezhetővé, átláthatóvá és gyorssá teheti a készletgazdálkodást.

  • földrajzi korlátok nélkül lehetővé teszi a gépek ellenőrzését,
  • jogosultsági szintek hozzárendelésével segíti, hogy mindenki hatékony információkhoz juthasson a munkájához szükséges szerszámokkal kapcsolatban,
  • egyedi paraméterek alapján is csoportosíthatóvá teszi a gépeket (teljesítmény, minőség, márka, felhasználási terület),
  • előrejelzéssel segíti a karbantartás tervezését,
  • mobilalkalmazáson keresztül, akár okostelefonról vagy tabletről is elérhetővé teszi a készletgazdálkodást,
  • praktikus digitális eszközökkel segíti a szerszámok jövőbeli felhasználásának tervezését.
     3. Extra funkciók, amivel még hatékonyabb lehet a szerszámok felhasználása

Az elektromos szerszámok valódi digitalizációja csupán a jéghegy csúcsát jelenti, amennyiben az összes okos lehetőséget mérlegeljük. A szerszám- és készletgazdálkodáson túl ugyanis a legkülönbözőbb praktikus funkciókat bocsátják a gyártók a felhasználók rendelkezésére.

Íme két frappáns példa:

  1. Szerszámok nyomon követése: A lopás és a feketepiacon történő értékesítés megelőzésének egyik hatékony eszköze lehet a szerszámok fizikai nyomon követése, aminek köszönhetően a tulajdonos bármikor, bárhonnan, akár térképen is láthatja, hogy hol találhatóak a gépek.
  2. Szerszámhasználat letiltása: Ugyancsak hasznos funkció lehet a szerszámok letiltása is, amely segítségével csak munkaidőben vagy csupán egy adott helyen lesznek használhatóak az eszközök – elkerülve ezzel a „fusizás” okozta felesleges kopást. A letiltás természetesen végleges is lehet, amennyiben jogtalan kézbe kerülne a szerszám.
  3. Dokumentáció megkönnyítése: A digitális nyomatékkulcs elmentett adataiból könnyen tudunk riportot készíteni ami megkönnyíti a dokumentációt és segítség lehet a minőségbiztosításban is.

Tesztelés

Ha felkeltettük az érdeklődését a Milwaukee® ONE-KEY™ rendszer iránt és szívesen kipróbálná gyakorlatban, akkor keressen minket a hahn.kolb@hahn-kolb.hu e-mail címen vagy a +36 1 371 2900 telefonszámon, és időpont egyeztetés után a szerszámok tesztelésére, helyszíni bemutatására, a rendszer részletes ismertetésére is van lehetőség.

Megosztás
Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search