Hazai leányvállalatunk egyik legújabb szolgáltatásának alapjait már megismerhették olvasóink kétrészes cikkünk első felében. Az elméleti kérdésekre fókuszáló összefoglalónkból többek között az is kiderült:

 • milyen fontos, szakmai érvek szólnak a bérmérés mellett,
 • melyik a 4 legfontosabb bérmérési technológia,
 • mely szempontok figyelembevételével érdemes kiszervezni külső szolgáltatónak a mérési feladatokat.

Ebben a cikkben a gyakorlati tudnivalók bemutatását tűzzük ki célként, kiemelve néhány példát a referenciáink közül és felsorakoztatva néhány meggyőző érvet a HAHN+KOLB bérmérő szolgáltatása mellett.

A bérmérés 4 fontos területe

Az egyedi igények alapján kialakított bérmérési szolgáltatásaink közül leginkább az alábbi 4 területen vagyunk aktívak az iparvállalatoknál:

 1. Bérmérés új termékeknél: Egy új termék gyártásánál kulcsfontosságú annak ellenőrzése, hogy az elkészült munkadarabok technikai paraméterei megegyeznek-e a mintáéval. Ebben az esetben a 3D szkennelés nyújthat megoldást a gyártócég számára, ami geometriai összehasonlítást végez a 3D modellek és a legyártott mintadarabok között, az eltéréseket pedig egy színtérkép segítségével reprezentálja a döntéshozóknak.
 2. Reverse engineering: Az eljárás során egy már meglévő termék bemérését végezzük el teljeskörűen , aminek segítségével újra gyárthatóvá tesszük a terméket. A szolgáltatás részeként nemcsak a bemérést végezzük el, hanem a teljes dokumentációt is (3D model, 2D rajz)elkészítjük.
 3. Teljeskörű bemintázás: Igény esetén akár egy termék teljes vizsgálatát is képesek vagyunk elvégezni a releváns kritériumok alapján, legyen szó a bemintázás dokumentációjáról, a sorozatgyártás jóváhagyásáról, a vevőtájékoztatás követelményrendszerének felállításáról, a teljesítménytesztek megszervezéséről vagy a mintadokumentációk és egyéb kötelező mellékletek elkészítéséről.
 4. Kritikus méretek ellenőrzése a komplett gyártási folyamatban, ellenőrzőpontok kialakításával és komplex dokumentációs eljárás létrehozásával.

Bérmérés – ahogy a HAHN+KOLB csinálja

Európa egyik legismertebb ipari beszállítójaként a bérmérésben is elkötelezettek vagyunk a lehető legmagasabb minőség iránt.

 • Komplex szolgáltatás:A szűken vett bérmérés folyamatán túl a kapcsolódó feladatoknál is segítjük tapasztalatainkkal ügyfeleinket. Partnerek vagyunk az előzetes egyeztetéseken, és segítséget nyújtunk a tervezésben, valamint a teljes dokumentáció létrehozásában is.
 • Bérmérés logisztikai szolgáltatással: A bérmérés során felmerülő összes logisztikai feladatot megszervezzük, az alkatrészek elszállításától kezdve, magán a laborban történő bérmérésen keresztül egészen a visszaszállításig. Ide tartozik a dokumentációk célhelyre juttatását online vagy offline módon.
 • Soron kívüli bérmérés: Új sorozatgyártás esetén vállaljuk az egyes mintadarabok, vagy munkadarabok soron kívüli bérmérését is (szabad kapacitás függvényében).
 • Kommunikáció a 3. féllel: Igény esetén szívesen nyújtunk szakmai tanácsadást az ön megrendelőjének is, mindhárom fél számára kialakítva a leghatékonyabb gyártási folyamatokat vagy dokumentációkezelési eljárásokat.

Ha felkeltettük az érdeklődését vagy további kérdése lenne a bérméréssel kapcsolatban, akkor keresse kollégánkat a marketing@hahn-kolb.hu e-mail címen vagy a +36 1 371 29 00 központi telefonszámon, aki örömmel segít megoldást keresni a szakmai kihívására.

Megosztás
Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

bérmérésHAHN+KO