Azoknak, akik gyakran használnak sarokcsiszoló gépeket biztosan számtalan apró bosszúságot okozott már a korongok cseréje.

  • A sarokcsiszoló gép kulcsa legtöbbször útban van, kivéve persze, ha éppen szükségünk lenne rá.
  • Ha korongcserénél leesik a rögzítő anya, akkor – Murphy törvényének megfelelően – mindig a legnehezebben elérhető helyre gurul be.
  • Munkapad vagy egyéb asztal híján pedig olykor jól jönne egy harmadik kéz a korongcserénél.

Halmozottan igaz mindez az ipari felhasználásra, ahol a fenti bosszúságokon kívül a korongcsere értékes időt vesz el. Ráadásul a bosszúság akár egy negyedórára is elvonhatja a figyelmet a munkáról, ami rontja a hatékonyságot és növeli a munkabaleset kockázatát.

Sarokcsiszoló korongcsere kulcs nélkül, egyetlen kattintásra

A fenti problémákra nyújt megoldást az ATORN X-LOCK technológia, ami újradefiniálta a piacon a sarokcsiszoló korong cseréjét, gyorssá, biztonságossá és bosszúságmentessé téve a szerszám használatát.

Az ATORN megoldása:

  • kulcs nélküli korongcserét tesz lehetővé, szabadkézzel
  • egy kattintással kipattintható a régi korong, egy másikkal pedig rögzíthető az új helyére
  • rögzítőanya sem szükséges, ami összekarcolhatná a munkadarabok felületét (vagy elgurulna), így csökken az utómunkák ideje
  • megfelel a legszigorúbb munkabiztonsági szabványoknak is

A hagyományos és az X-LOCK technológia közötti különbséget jól szemlélteti az alábbi videó, ahol a gyakorlatban is megtekintheti a különbséget a két megoldás között:

 

Sokkal több, mint csiszolókorong

Az ATORN X-LOCK nemcsak csiszolókorongokkal, hanem az összes sarokcsiszológépeket érintő megmunkálóeszközzel használható:

Maga az X-LOCK és a hozzá tartozó szerszámok teljes skálája is rendelkezésére áll, az ön által preferált online beszerzési platformon is (webshop, e-katalógus, OCI, EDI).

Még 4 fontos kérdés az ATORN X-LOCK-ról

Tapasztalatunk szerint az új technológia hamar elnyeri a beszerzők, egyéb döntéshozók és munkatársak tetszését, ám a legtöbb esetben felvet néhány szakmai kérdést a részükről. Ezek közül a legfontosabbak, amelyekkel találkozni szoktunk.

Biztonságos az X-LOCK?

Abszolút, az X-LOCK nemcsak megfelel az összes hatályban lévő munkabiztonsági előírásnak, hanem számos élettartam- és extrém terhelési tesztnek is alávetették.

Kompatibilis más rendszerekkel?

Az Atorn X-LOCK tartozékok mindegyike kompatibilis a már meglévő technológiákkal. A régi tartozékok nagy része viszont nem használható az X-LOCK-hoz. A rendszer tehát csak lefelé kompatibilis.

Mi történik, ha rosszul helyezzük fel az X-LOCK korongot?

A technológia kizárja, hogy rosszul lehessen rögzíteni a korongot a sarokcsiszológépre. Másképpen fogalmazva: a korong nem tud félig bepattanni; vagy biztonságosan rögzül vagy sehogy. Így kizárt annak kockázata, hogy helytelen rögzítéssel elrepül egy korong és balesetet okoz.

Létezik M14-es menethez X-LOCK adapter?

Nem és egyelőre nem is várható a megjelenése. De számos kedvelt sarokcsiszoló géppel használható az X-LOCK rögzítés, például az ipari Bosch sarokcsiszolók egy részénél is.

Ha felkeltettük az érdeklődését vagy további kérdése lenne az ATORN X-LOCK sarokcsiszoló rendszerével kapcsolatban, akkor keressen minket a marketing@hahn-kolb.hu e-mail címen vagy a +36 1 371 2900 telefonszámon.

Megosztás
Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

HAHN+KO