A HAHHN+KOLB Partner Portré következő epizódjába a debreceni Arba Fémtech Kft.-t választottuk. Szabó Pál, az Arba Fémtech Kft. ügyvezető igazgatójával ültünk le egy asztalhoz, aki bemutatta vállalatukat és a HAHN+KOLB-al kialakult partneri kapcsolatot. Amennyiben több hasonló referenciatörténetet szeretne megismerni, tekintse meg a HAHN+KOLB magazin Referencia oldalát, vagy látogasson el a www.hahn-kolb.hu weboldalra a Bemutatkozás/Referencia menüpontba.

A kezdetek

Az Arba Fémtech Kft. debreceni telephelyén 2011-ben alakult meg, a német befektető, a BJM VerWaltungs Csoport tagjaként. A tényleges termelés a jelenlegi telephelyen 2012-ben kezdődött el. 2 évvel később az anyacég első nagyobb széria megrendelésével indult meg a fejlődés, majd a régióban egyre nagyobb ismertséget szerezve a lemezmegmunkálásé lett a főszerep. 2017-ben a külföldi munka megszűnt, ekkor már önállóan, a hazai piacon is megállták a helyüket. 2019-ben vette át a vezetést Szabó Pál, aki több éves külföldi tartózkodásról hazatérve kezdett bele a cég vezetésébe. Ma 26 fő közreműködésével zajlik a termelés. Megtudtuk, hogy komoly tervekkel indult el a fejlesztés, melynek záróakkordja egy új telephely létesítése Debrecenben.

Több lábon állás

Két fő tevékenységüket, a lemezmegmunkálást és lézervágást a vevői igények szegmentálják, a mezőgazdaság, járműipar, élelmiszeripar szereplői, valamint az elektronikaipar területén is.

Lézervágógépek, élhajlítók, homokszóró és hegesztők mellé egy 3 tengelyes CNC maró és egy eszterga is helyet kapott. Az új elv: Tervezéstől a kivitelezésig! Mivel az összeszereléshez elengedhetetlen a beépülő alkatrészek gyártása, ezért mára a korábban kiszervezett munkákat is képesek többnyire önállóan ellátni. Ez a jövőben nagyban gyorsítja a termelést, tervezhetővé teszi a gyártástervet, optimalizálja az árakat, versenyelőnyhöz vezet, valamint növeli a vevői elégedettséget, hiszen csökken a vállalat kitettsége.

„Partnereinkkel együtt növekedünk, amikor elvállalok egy projektet, nem arra az egy munkára, hanem hosszútávra fókuszálok. A kapacitástervezés mellett a technológiai fejlesztéseket is meg kell lépnünk, hogy partnereink egyre szélesebb porfólióval tudjanak ránk számítani, az Arba Fémtech Kft. pedig egyre több dolgozónak biztosítson stabil megélhetést.”

Szabó Pál ügyvezető igazgató

Fejlesztések

Az új csarnok tervei már az ügyvezető fiókjában vannak. Az önálló forrásból történő beruházást nagyon sok előkészület és gondos előkészítés előzi meg. Még ebben az évben tervezik bővíteni a gépparkot egy lézervágóval és egy élhajlítóval. A technológiai fejlesztések mellé létszámfejlesztés is párosul. Az új csarnokban jövő év végére 35 főre szeretnék kibővíteni a létszámot. A fejlesztés részeként ISO 9001 minőségirányítással bővülnek, dedikált minőség-ellenőrzés részleget szintén az új telephelyen terveznek, így tudnak jobban megfelelni a piac elvárásainak. A nyomonkövethetőség mellett a folyamatoptimalizálás is a kiemelt célok közt szerepel, ezért egy vállalatirányítási rendszer kiválasztása, majd bevezetése is sorra kerül.

Az Arba Fémtech Kft.-nél járva sok érdekességes témával folytattuk a beszélgetést. Készítettünk képeket a termelésben, felmértük az aktuális igényeket, átbeszéltük a beruházás következő lépéseit sok érdekes témával. Olvasson bele a folytatásba most!

Folytatjuk a következő Partner Portré epizódban…

Ha felkeltettük az érdeklődését, olvasson tovább magazinunkban vagy weboldalunkon további partnerkapcsolatainkról, referencia munkáinkról, műszaki megoldásainkról. Böngésszen weboldalunkon és lépjen velünk kapcsolatba közvetlenül is. 

Elérhetőségek:  marketing@hahn-kolb.hu, +36 1 371 2900, www.hahn-kolb.hu

Ajánlatkérés:

Közösségi média elérhetőségeink:

LinkedIN, Youtube, Facebook, Instagram

Megosztás
Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search