munkavédelem

Munkaruházattal kapcsolatos tippeket már több alkalommal osztottunk meg a Hahn+Kolb Magazin olvasóival. Korábbi összefoglalóinkból a számos hasznos tipp között az alábbi kérdésekre is választ kaphatott:

  • Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a munkavédelmi cipő kiválasztásánál?
  • Hogyan képesek a leghatékonyabb védelmet nyújtani a 21. század védőkesztyűi?
  • Miért vált a Portwest az egyik legkedveltebb munkaruházat- márkává a piacon?

Mostani írásunkban azt szeretnénk bemutatni, miért érdemes egyedi, a cég igényeire optimalizált munkaruházatot biztosítani a dolgozóknak.

Az egyedi munkaruházat előnyei

A beszerzők visszajelzése alapján a cégvezetés gyakran munkaadói gesztusként, magamutogatásként, vagy éppen extravagáns hóbortként tekint az egyedi munkaruházatokra. Ha belefér egy minimális büdzsébe, akkor jóváhagyják beszerzésüket. Midennek azonban másképpen kellene működnie.

Az egyedi munkaruházat vásárlásának ugyanis minden esetben kézzelfogható és számszerűsíthető célokat kell szolgálnia. Íme négy érv a gyakorlatból:

  1. Biztonságosabb munkaruházat! Fontos érvként szólhat a személyre szabás mellett a biztonság maximalizálása. Akár az anyag, a szabás kiválasztása, vagy egy speciális kialakítás is nagymértékben növelheti a biztonságot.
  2. Munkaruházat, mint belső PR! Sorra ismerik fel cégek az employer branding jelentőségét, amivel lojálisabbá, elkötelezetté, és motiválttá lehet tenni a munkavállalókat. Ha a jó munkaerőt hosszútávon is sikerül megtartani, akkor az rengeteg plusz költségtől megkíméli a szervezetet.
  3. Munkaruházat, mint külső PR! A munkavállaló biztonságérzete, lojalitása és elégedettsége kifelé is kisugárzik, aminél hitelesebb PR aligha kell egy gazdálkodó szervezetnek. Másrészt az egyedi munkaruházat profi, szervezett cég benyomását kelti, ami pozitív üzenet lehet a külvilágnak.
  4. Egyedi munkaruha, mint marketingeszköz! A munkaruházat könnyűszerrel hozhat új ügyfeleket is, ha releváns, frappáns és fontos információ kerül rá. Ezt érdemes alaposan mérlegelni és az egyedi munkaruhától származó mikroleadeket (link a weboldalra, névjegykártya vagy kuponadás) tudatosan beépíteni az értékesítési folyamatba.

Ha a fenti érvek ellenére még mindig felesleges kiadásnak tűnik az egyedi munkaruházat, akkor mérlegelje, hogy a világ legszigorúbban költségoptimalizált vállalatai vajon miért költenek dollármilliókat az egyedi megjelenésre!

munkaruha

Amit érdemes szem előtt tartani

Sokféleképpen egyedivé lehet tenni a munkaruházatot. Íme néhány, a gyakorlatból vett ötlet, melyek már kiállták az idők próbáját:

  1.  Válasszon egyedi színt! A legtöbb munkaruházat egyedi színben is elérhető, akár RAL kód szerint is. Saját brandjének vonásai így könnyűszerrel megjelenhetnek a munkaruházaton is.
  2. Használjon logókat! A munkaruházatra érdemes elhelyezni cégének logóját, amiről könnyen azonosíthatják önt, vagy munkatársait. Ha elismert partnerek termékeivel dolgozik, akkor azoknak a logóját is elhelyezheti a munkaruházaton, ami jelentősen növelheti a külvilág szemében a cégének megítélését. Utóbbi esetben ne felejtsen el a logó elhelyezésére írásbeli engedélyt kérni a szakmai partnerétől!
  3. Törekedjen a praktikumra! A szoftveres tervezésnek és a modern szabászgépeknek köszönhetően szinte bármilyen extra igény megvalósítható. Ennek ellenére azt javasoljuk, hogy törekedjen a praktikumra és fókuszáljon a valódi értékekre (biztonság, hatékonyság, stb.) Egy túl giccsesre sikerült munkaruházat éppen az eredeti céljával ellentétes hatást válthatja ki a munkavállalókból és a külvilágból.
  4. Kérje ki bátran a kollégák véleményét! A tapasztalat azt mutatja, hogy duplán kifizetődő megkérdezni a munkavállalók véleményét a munkaruházatról. Egyrészt valóban értékes ötletekkel járulhatnak hozzá a megvalósításhoz, másrészt ez is növelheti az elköteleződést, hiszen érezni fogják, hogy számít a véleményük. Nagyobb létszám esetén ügyeljen rá, hogy hatékony legyen az információcsere: célszerű online intézni az igényfelmérést, pontos határidőt szabva és maximalizálva a beküldhető karakterek számát.

munkavédelem

ATORN, Kübler, Planam, Portwest, Ardon és még több márka! Tekintse meg akicós munkaruházatos kiadványunkat vagy lépjen be webshopunkba az egyedi árakért.

Ha további kérdése lenne az egyedi munkaruházatokkal kapcsolatban, akkor keresse Görög András kollégánkat az andras.gorog@hahn-kolb.hu  e-mail címen, aki szívesen segít megoldást találni a problémájára.

Megosztás
Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

villáskulcs