Páternoszter rendszer

A HAHN+KOLB Magazin virtuális hasábjain már több alkalommal mutattunk be hatékony logisztikai megoldásokat. Összefoglalóinkból megismerhette többek között:

Mai blogbejegyzésünkben egy praktikus és modern raktár-technikai berendezést szeretnénk a figyelmébe ajánlani és érveket felsorakoztatni az alkalmazása mellett.

Páternoszter rendszerek az iparban

A 20. század első felében közkedvelt körforgó személyfelvonókkal szemben az ipari páternoszterek az alkatrészek, alapanyagok vagy munkavédelmi termékek tárolásában és szakszerű kiadásában nyújtanak segítséget.

„Az iparvállalatok, akár 10-30 százalékos költségcsökkentésre is képesek lehetnek a páternoszter rendszerek alkalmazásával”

Németh Zoltán, ügyvezető, HAHN+KOLB Hungária Kft.

Ismerje meg a HAHN+KOLB páternoszterek előnyeit

A hazai piacon is egyre ismertebbek a páternoszter rendszerek és az eszközkiadó automaták. Ezek segítségével – a fogyás folyamatos optimalizálásán és a regisztrált felhasználásokon keresztül –  az iparvállalatok akár 10-30 százalékos költségcsökkentésre is képesek lehetnek. Ezen felül további előnyök érhetők el:

  • Helytakarékosság: A páternoszter rendszerek rendkívül helytakarékos megoldást kínálnak az eszközök és alapanyagok tárolására, valamint kiadására. Egy négyzetméterre vetítve akár 1,8 m3 tárolási kapacitással is rendelkezhetnek, ami nagy előnyt jelent egy gyártóüzemben vagy karbantartó helyiségben.
  • Időhatékonyság: A páternoszter rendszer alkalmazásával megszűnik a hosszas keresgélés, egyeztetés, csökken a kieső idő. Mivel az optimális elérési útvonalat is szoftver választja ki, a lehető legmagasabb a hatékonyság.
  • Csökkenti a bérköltséget: A dolgozók munkaidejének optimalizálásán túl a páternoszter rendszer akár egy raktáros teljes feladatát is kiválthatja, amivel jelentősen csökken a bérköltség. Többműszakos munkarendben ez az előny akár duplán, vagy triplán is jelentkezhet!
  • Naprakész nyilvántartás: A leltár bármikor, bárhonnan pontosan elvégezhető. A naprakész szoftveres rendszer az üzemen belülre és azon kívülre (például az anyavállalat központjába) is képes azonnal jelentéseket küldeni. Ezzel rengeteg emberi munka takarítható meg, ugyanakkor diszkréten és hatékonyan ellenőrizhető is a felhasználás.
  • Többféle jogosultsági szint: A páternoszter rendszer képes többféle felhasználói jogosultság kezelésére. Igény szerint kártyás, vagy vonalkódos azonosítással, akár tálcák szerint képes csoportosítani a jogosultsági szinteket.
  • Biztonságos működés: A HAHN+KOLB páternoszterek nemcsak megfelelnek az Európa-szerte (tehát Magyarországon is) érvényben lévő munkavédelmi előírásoknak, és rendeleteknek, de meg is haladják azokat. Jó példa erre a benyúlás elleni fényfüggöny alkalmazása.

+ 1 érv

A modern páternoszter rendszerek valódi felhasználói élményt nyújtanak a dolgozóknak. Kezelésük gyorsan elsajátítható, ergonomikusak és érintőképernyővel vezérelhetők.

Még 3 tipp a hatékonyságért

  1. Páternoszter, mint konszignációs raktár: Az eszközkiadó automatákhoz hasonlóan a páternoszter rendszerek is funkcionálhatnak konszignációs raktárként. Biztosítják az eszközök folyamatos rendelkezésre állását és javítják a vállalati likviditást.
  2. Erősített tálca, akár 500 kg teherbírással: A HAHN+KOLB páternoszter rendszerei alapesetben 200 kilogramm súlyt képesek kezelni tálcánként, ami egyedi igény szerint akár fél tonnára is növelhető.
  3. Fakkokra osztható tálcák: Többféle, kisebb méretű, netán kevésbé fogyó eszközök esetén arra is van lehetőség, hogy a tálcákat fakkokra ossza fel, ezt nevezi a szakma szekcionált rendszereknek. Így akár egy tálcán belül is lehetőség van a különböző jogosultsági szintek definiálására.

Ha felkeltettük érdeklődését vagy további kérdése lenne a páternoszter rendszerek alkalmazásával kapcsolatban, akkor keresse Görög András munkavédelmi szakreferens kollégánkat az andras.gorog@hahn-kolb.hu e-mail címen vagy a +36 1 371 29 00 telefonszámon. 

Megosztás
Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

HAHN+KOLB műhelybútorPortwest